Tarvitset flash soittimen. Voit asentaa sen täältä. Jos et voi asentaa flash soitinta, niin voit ladata mediatiedoston.

"Juhlien juhlat, Raamatun juhlaperinteet"

Valtiotieteiden tohtori Jouko jääskeläinen Majakan teemalauantaissa 20.11.2010.

Lainaus Jääskeläisen uuden kirjan esittelytekstistä: ”Monet tämän päivän juhlat ja perinteet juontavat juurensa vuosituhansien taakse Raamatun juhlaperinteisiin, tapoihin ja tapahtumiin. Juutalaisen kulttuurin tuntija, VTT Jouko Jääskeläinen avaa juhlien raamatunhistoriallisia taustoja ja juhlaperinteiden sanomaa.

Kirjan keskeinen lähdeteksti on Kolmannen Mooseksen kirjan luku 23, jossa Jumala ilmoittaa Israelille juhla-ajat. Näihin juhla-aikoihin ovat kätkettyinä maailmanhistorian tärkeimmät tapahtumat, Jumalan suunnitelma pelastusteoista, joista osa on jo tapahtunut ja osa on juuri tapahtumaisillaan. Juhlien juhlat avaa myös eskatologisia näkymiä aikaan, jolloin käännetään maailmankalenterin viimeiset sivut
.


Illan päätteeksi Jääskeläinen piti myös toisen puheen, otsikolla "Arvottomuudesta yhteisöllisyyteen" (linkki).

----------------------------------------------------

Huom: Jos tietoliikenneyhteytesi on hidas, suosittelemme videon lataamista ensin omalle tietokoneellesi, ja katselua sitten. Tallennuksen voit tehdä Media -valikossa valitsemalla haluamasi videon kohdalla toimintopainikkeen "Tallenna".

Videon tekniset tiedot: Tiedoston koko n. 402MB, ja pituus n. 55 minuuttia. Video stream n. 899kbps, resoluutio 1280x720 pikseliä.

Katso myös nämä