Baywatch

Baywatch

Timo 3. huhtikuuta 2016

Olen tässä kevään ja pääsiäisen aikaan pohtinut evankeliumin tarkoitusta ja sitä, mikä on minun tehtäväni tässä Jumalan ihmeellisessä suunnitelmassa, eli maailmassa! Sitten eräänä yönä tuijottaessani tosi-tv -sarjaa Rantavahdit, ymmärsin kaiken...;)? Tämä kaikille tuttu raamatunkohta, Joh: 3:16 avautui aivan uudella tavalla. Se oli ilmestys!

”Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.”

Siis ettei hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä herrassamme Jeesuksessa!!!

Jokainen, joka on uinut, ollut rannalla tai katsonut Baywatchia tai Rantavahteja, tietää, miten vaarallista rannalla, tai pikemminkin vedessä, voi olla! Rannalla on parhaimmillaan tuhansia uimareita vauvasta vaariin. Rantavahdeilla pitää kiirettä huolehtia kaikista uimareista. Se on mahdoton tehtävä, sillä 1000:tta uimaria kohden on ehkä vain yksi rantavahti. Rantavahdin tehtävää vaikeuttavat ihmiset, jotka eivät noudata annettuja varoituksia ja sääntöjä.

Esimerkiksi, kun lippu liehuu rannalla, sen väri varoittaa sen hetkisestä vaarasta ja kertoo uimareille, saako uida vai ei. Tiettyjen lippujen tai merkkien välissä ei saa uida, koska siellä on hengenvaarallisia merivirtoja tai kivikkoja. Aina löytyy kuitenkin ihmisiä jotka tieten tahtoen, välittämättä vaaroista, ovat juuri siellä missä ei kannattaisi olla! Mutta ei hätää, rantavahdit pelastavat jääräpäätkin kuolemalta!

Tulisiko meidän olla oman elämämme ”Hasselhoffeja”? Kyllä! Kaikkien ei tarvitse olla ammatiltaan rantavahteja. Vaan kun lillumme meren aalloilla nauttien Jumalan luomasta mahtavasta merestä, niin meillä tulisi olla huoli kanssauimareistamme uskontoon, sukupuoleen, ikään, ihonväriin ja muuhun katsomatta. Rannalla on kaikenlaisia ihmisiä! Kun näemme jonkun olevan hukkumassa tai menemässä väärään suuntaan, meillä on ase, joka pelastaa; Rakkauden evankeliumi, Jeesus!

Jokainen meistä voi olla avuksi kanssauimareille hädän hetkellä, pelastamassa, auttamassa tai ohjaamassa oikeaan suuntaan, olimmepa sitten lomalla tai töissä! Sen ei tarvitse olla kuin yksi käden ojennus hukkuvalle ja lähimmäinen kokee, että hänestä välitetään! Jeesus on päävahti, joka antaa meille ohjeita, kun vain olemme ”normaaleja” kristittyjä, kukin missäkin, ja kun hän huutaa: ”Hei! Siellä on yksi ja tuolla toinen!” Niin me vain autamme, ja Jumala tekee loput.

Meistäkin jokainen on pelastettu kerran merestä, ja nyt on meidän velvollisuus pelastaa kanssauimareita sanoin ja teoin, ilman mitään sen kummempia yrityksiä. Vain olemalla normaaleja rantalomalaisia, jotka olemme huolissamme hukkuvista ystävistä!

Ja lopulta, toivottavasti olemme kaikki rannalla seuraamassa rantavahtien apuna, ”ettei yksikään hukkuisi.”

 

”Kiitos Jeesus, että annat meille avoimen mielen ja rakastavan sydämen.”

Timo

 

Kuva: FreeImages.com / Marcin Wasik