Benji-hyppy

Benji-hyppy

Pia 27. syyskuuta 2012

Jos minulta kysyttäisiin, onko meillä yhteistä harrastusta Jumalan kanssa, vastaisin varmaan: "Benji-hyppääminen!" Jo sen verran useita kertoja on tullut hypättyä Jumalan kanssa johonkin minulle tuntemattomaan. Benji-hyppäämisessähän käytetään turvatekijänä köyttä, joka joustaa juuri sopivasti pudotuksen lopussa. Jumalan kanssa hypätessä köysikin on erikoisvalmisteinen. Se muodostuu neljästä paksun taipuisasta punoksesta, jotka punotaan yhteen tietyssä järjestyksessä. Punokset ovat tunnistettavuuden vuoksi eri väriset ja ne nimetään valmistusvaiheessa seuraavin aakkosin A, M, O ja R. Jumalan patentoima kutomisjärjestys on: A-R-M-O.

Naimisiinmeno oli merkittävyydessään yksi mieleenpainuneimmista benji-hypyistä. Muistan kuinka eräänä päivänä häävalmisteluhässäkän keskellä havahduin samanlaiseen tuntemukseen, joka kouraisee vatsanpohjasta, kun ennen hyppyä odotetaan pudotuksen reunalla merkkiä. Iso askel vaimoksi elämäni miehelle ja elämänkumppaniksi ylä- ja alamäkiin rupesi hieman kauhistuttamaan. Tuona hetkenä katsellessani huimaa pudotusta edessäni, tunsin Jumalan käden laskeutuvan olkapäälleni. Se muistutti, että hän tulisi olemaan matkalla mukana turvaköytensä kanssa, niinkuin aina tähänkin asti. Ja niin sitä mentiin! Ja mikä elämänmakuinen taival siitä avautuikaan. Sillä tiellä ollaan onnellisesti ja matkaan mukaan ovat tulleet kahdet pienet jalkaparitkin, joista toiset jo kovasti juoksentelevat ympäriinsä ja toiset vasta potkivat ilmaa.

Niin kuin arvata saattaa, tuo hyppy vanhemmuuteen oli myös aivan oma lukunsa. Benji-köydellä vyötettynä meitä oli siis vaijerin päässä jo tuttu kolmikko, minä, mieheni ja Jumala, ja kun alas päästiin hurjan vauhdin saattelemana, oli mukaan tullut suloisen aurinkoinen esikoisemme. Ja kuopuksemme saapuessa pian sen jälkeen meno oli kerrassaan jo aikamoista haipakkaa.

Yhteinen extreme-harrastuksemme Jumalan kanssa on opettanut minulle erään elämäni merkittävimmän ja syvimmän salaisuuden: Elämääni kasassa pitävän armon syvyyden, sen vahvuuden ja sitkeyden. Tuo tuhlailevaisen ylenpalttinen Jumalan rakkaus pitää kaiken koossa ja kantaa kaiken keskellä. Se kulkee elämäntarinani punaisena lankana, kaiken peittävänä huolenpitona. Pimeimmässäkin yössä se sytyttää kirkkaan tähtitaivaan eteeni ja kiinnittää katseeni johtotähteeni. Kuumimmankin päivän paahteessa se syleilee minut hänen rakkautensa raikkaisiin virtauksiin.