Ei huono!

Ei huono!

Antero Laukkanen 14. syyskuuta 2011

Olen tehnyt havainnon: Rukoilemattomat päätökset johtavat usein huonoihin lopputuloksiin. Miksi sitten rukoilemme, niin kuin rukoilemme, emme juuri lainkaan tai vain silloin kun kriisi iskee päälle? Voisiko vastaus olla niinkin yksinkertainen, ettemme vain ymmärrä mistä koko rukoushommassa on kysymys. Ehkä rukous on vain osa uskonnollista tapakulttuuriamme. Ehkä se on vain varapyörä äärimmäisessä hädässä. Jos näin on, jäämme paljosta vaille siitä, millaisena Jumala rukouksen meille Raamatussa piirtää. Joten, niin kuin ruotsinlaivojen mainoksissa sanotaan ”astu laivaan”,  sanon:  "Astu rukouksen maailmaan." Irrota itsesi hetkeksi, sulje silmäsi ja astu maailman, jossa näkymätön muuttuu näkyväksi.

Se mitä näemme, ei ole mitään verrattuna siihen, mitä emme näe. On olemassa Jumalan todellisuus, johon meitä kutsutaan. On maailma, jossa vallitsevat iankaikkiset lainalaisuudet. Niiden mukaan eläminen tuo suuren siunauksen ja tyytyväisyyden - sisäisen rauhan.  Ei huono, vai mitä? Ottaen huomioon ajan hengen kuristavan otteen sielussamme, aikatauluissamme ja lompakossamme.

Mihin Jumala tarvitsee rukouksiamme? Koko kysymys on nurinkurinen. Näin sen näen. Jumala ei oikeasti tarvitse rukouksiamme voidakseen paremmin. Kerron sinulle salaisuuden -  Hän on innoissaan meistä, luomuksistaan ja etsii sinua ja minua jakaakseen kanssamme elämämme.  Hän haluaisi kertoa sinulle, miten olet parhaimmillasi, miten elämäsi kukoistaa, kuinka välttää karikot säilyttäen viattomuuden ja terveen mielen. Hän haluaa seistä kanssamme surun ja hädän päivänä, kuiskaten lohdutuksen sanoja, joita ei ole vielä koskaan sanottu, mutta niissä on kantava voima. Ja tuohon, yksityiseen salaiseen suhteeseen hänen kanssaan, ovat sydämestämme nousevat sanat - rukoukset, kuin näkymätön väylä, jota yhdessä kuljemme. Se on sanojen ja ajatuksien vuorovaikutusta hengestä henkeen 24/7, toistan itseäni, ei huono.

Rukous on jatkumo, Pyhän Hengen virta sisälläsi, sanomattomia sanoja ja joskus vain huokauksia, joiden voimasta näkymätön raivaa tiensä näkyvään. Ei, tosiaankaan ei, rukous ei ole muodollisuus, se on huikea seikkailu, jossa luoja ohjaa luotuaan, jos niin haluamme.  Avaa sydämesi, kutsu hänet luoksesi, ja hän on aterioitseva kanssasi. Kolmannen kerran, ei huono.

Raamatunpaikat: 1. Mooseksen kirja 1:27, 3:8; Ps. 139:14, 7; Sananlaskut 8:22, 31, 32–36; Ilmestyskirja 3:20

Antero Laukkanen, pastori, Majakan rukouspienryhmän vastuuhenkilö