Elämän tarkoitus

Elämän tarkoitus

Taru 19. huhtikuuta 2012

Mikä on elämän tarkoitus? Vaikka brittiläinen koomikkoryhmä Monthy Python väittää sen olevan elävät elinsiirrot ja sota, uskaltaisin väittää, että se on kuitenkin Jumalan tunteminen. Lupaahan Raamattukin että kun menemme taivaaseen, saamme tuntea Hänet niin kuin meidät itsemmekin täydellisesti tunnetaan.

Täällä maan päällä kaikki on vajavaista ja katoaa, mutta rakkaus ei koskaan katoa. Miten ihmeellinen voima onkaan Jumalan rakkaudessa. Se ei ole vaativa eikä tuomitseva, ansioon perustuva suoritus. Päinvastoin, Jumalan rakkaus vetää meitä parannukseen ja Hänen puoleensa. Paavali luki kaiken muun roskaksi Kristuksen tuntemisen rinnalla. Salomo totesi kaikesta loistostaan ja elämästään, että se oli turhuuksien turhuus.

Ainoa, mikä on elämälle kestävä perustus, on Kristus. Jumala halajaa kateuteen asti sielua, jonka hän on laittanut meihin asumaan. Jumala loi meidät yhteyteensä. Hän käyskenteli Aadamin ja Eevan kanssa paratiisissa. Hän halusi meistä ystäviä. Vaikka taivaassa oli enkelit, Hän silti kaipasi jotain enemmän ja loi ihmisen omaksi kuvakseen, itsensä heijastukseksi ja yhteyteen Hänen kanssaan. Jumala teki aloitteen kommunikaatiossa ja meidän pelastumissuunnitelmassamme. Olisihan Hän voinut ajatella, että antaa kuolla sukupuuttoon koko pöljän luomuksen. Mutta ei, hän lunasti meidät ja asetti ennalleen.

Jumala kaipaa ja haluaa kommunikoida kanssamme. Hänessä me olemme, elämme ja hengitämme. Eikö tämä kaikki ole osoitus siitä, miten paljon Jumala haluaa että me tunnemme Hänet ja kuinka Hän haluaa meidän tietävän että Hän tuntee meidät. Onhan jokainen hiuskin päässämme laskettu ja Hänen tiedossaan. Vaikka meille on jokaiselle suunnitelma ja tarkoitus, tärkein on olla lähellä Jumalaa, sillä siitä käsin tapahtuu kaikki muu.

Taru