Enemmän kuin hyviä ajatuksia elämän tarkoituksesta

Enemmän kuin hyviä ajatuksia elämän tarkoituksesta

Jessica Tamminen 9. toukokuuta 2009

Nuorten pienryhmässä luettiin talvella Johanneksen evankeliumista Jeesuksen elämästä ja siitä, mitä Hän sanoi itsestään. Viime aikoina olemme taas käyttäneet paljon aikaa keskustelulle. On ollut tärkeää kuulla, missä kukin menee ja mitä heillä on päällimmäisenä mielessään.

Paavali kirjoitti korinttolaisille: ”Sillä minä olin päättänyt olla teidän tykönänne tuntematta mitään muuta paitsi Jeesuksen Kristuksen, ja hänet ristiinnaulittuna. Ja ollessani teidän tykönänne minä olin heikkouden vallassa ja pelossa ja suuressa vavistuksessa, ja minun puheeni ja saarnani ei ollut kiehtovia viisauden sanoja, vaan Hengen ja voiman osoittamista, ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.” (1.Kor. 2:2-5).

Paavalin aikaiset filosofit puhuivat viisaasti ja älykkäästi. Tämä vetosi ihmisiin. Ajattelen, että Paavali halusi opettaessaan varmistaa, ettei usko perustuisi kauniisiin sanoihin ja hienosti muovailtuihin ajatuksiin, vaan todellisen Jumalan kohtaamiseen. Kautta historian on kaikunut eri ihmisten viisaus ja kauniisti muovaillut ajatukset uskonnosta ja siitä, miten tulisi elää. On ollut lahjakkaita lyyrikkoja, jotka sovitustensa kautta ovat vaikuttaneet tuhansiin. Kristus on poikkeus. Hänen opetuksistaan löydämme paljon enemmän kuin uskontoa tai hyviä ajatuksia elämän tarkoituksesta.

Palava haluni on, että nuoret saavat kohdata Jumalan Hänen suuressa rakkaudessaan ja armossaan. Jeesuksen seuraaminen on jotain todellista ja elämää mullistavaa. Kyse ei ole vain opista, tavoista, tottumuksista, mitä saa ja mitä ei saa tehdä, vaan uudesta elämästä Kristuksessa. Meitä haastetaan elävään suhteeseen Jeesuksen kanssa.

Jessica Tamminen, nuorten pienryhmän vastuuhekilö

Kommentit

Lisää omasi
 1. avatar

  maiju 11. toukokuuta

  Paavali oli ihmeellinen mies. Hänellä jos kenellä aikalaisistaan oli älyllisyyttä ja oppineisuutta briljeerata tiedoillaan. Ikätovereitaan edistyneempi jumaluusopissa (Gal.1:15) oli elävän, ylösnousseen Jeesuksen kohdattuaan muuttunut mies. Ei loistanut korinttolaistenkaan parissa oppineisuudellaan monien sen ajan kiertelevien filosofien seassa. Kaiken osaamisensa hän oli valmis jättämään roskana taakseen, Kristuksen tunteminen oli tärkeintä.
  Ja koko kolossalaiskirjeen alun Kristuksen voimaa kirkastavan kuvauksen jälkeen Paavali sanoo, että iloitsee saadessaan kärsiä heidän puolestaan. (Kol 1:24)
  Merkillinen Paavali, tuskailee, että joutuuko vielä kärsimään synnytystuskia , kun galatalaiset olivat lipsumassa takaisin suoritususkoon (Gal 4:19) - kunnes Kristus saa muodon teissä, sanoi hän.

  Kiitos Jessica, on ilahduttavaa ja rohkaisevaa nähdä ja lukea kirkkaita nuoria. Tällä maalla on toivoa. Jeesus tekee kaiken hyvin :)

  - maiju

 2. avatar

  Jane 28. lokakuuta

  Jessica, ei teillä oo foorumia? Perustakaa semmonen ihmeessä, jos ei vielä oo. :p

  - Jane