Entä jos olen täysi aasi?

Entä jos olen täysi aasi?

Leena 20. kesäkuuta 2012

Lueskelin majakoiden historiaa (suosittelen) ja mielikuvitukseni alkoi laukata luettuani tarinan maailman ensimmäisestä majakasta Faroksesta Aleksandriassa 279 eKr. Faros oli 120 metriä korkea ja sen huipulla paloi halkorovio, johon päättymättöminä jonoina valetavat aasit kuljettivat polttopuita spiraalimaisia sisäkäytäviä myöten.

Faros oli yksi antiikin ajan seitsemästä ihmeestä ja toimi siis aaseilla. Hmm?

Jumala puhui Bileamille aasin kautta kun mikään muu ei enää auttanut.

Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin ja muuten Mariakin taisi ratsastaa aasilla Beetlehemiin synnyttämään Jeesusta.

Ei siis välttämättä haittaa lainkaan, jos olen aasi. Siitä saattaa olla jopa apua, enpähän sekaannu asioihin, joista en ymmärrä mitään. Riittää kun teen sen, mikä minun on tarkoitus tehdä.

Kaikista ei tarvitse tulla hypersuperhenkilöitä, jotka ovat kaikkialla yhtä aikaa ja puhuvat kymmeniä kieliä. Tekevät ihmeitä aamusta iltaan ja käännyttävät massoja Afrikassa. Vaikka ei se olisi haitaksikaan. Se massojen käännyttäminen.

Jos vain jaksan kantaa taakkaa sen verran kun Omistaja pyytää, halkoja, rukouksia tai ruokakasseja. Sama se. Kullakin on tehtävänsä. Kullekin päivälle riittää oma taakkansa ja voimat jaetaan joka päivälle erikseen. Omistaja huolehtii siitä. Myös ruoka tulee ajallaan, jos vain muistan mennä ruokintapaikalle sovittuna ajankohtana. Siellä odottavat muut aasiystävät halkopinoineen ja tuli palaa. Karikot näkyvät selvästi tulen loimussa ja näen oikean kulkusuunnan.

Sitten omaan talliin lepäämään kiitollisena Omistajan huolenpidosta.

Autuaita ovat puhdassydämiset, sillä he saavat nähdä Jumalan.

Leena, naisten pienryhmän vastuuhenkilö

Kirjoitus on julkaistu alun perin Majakka-seurakunnan kevään 2008 kausiohjelman Editor’s Corner  -palstalla.

Kuva Faroksen majakasta: Wikipedia