Hiirijahtia

Hiirijahtia

Pia 11. tammikuuta 2013

Kotiimme pujahti kerran hiiri. Saimme sen onneksi tilkittyä tekemään pahojaan vain saunassamme. Hiiri juoksenteli pitkin saunan lattiaa ja kun yritimme ottaa sen kiinni, se pujahti saunapaneelin väliin. Joka kerta, kun vain näinkin sen, minua puistatti inhotus. Hyi. Jos olisin nähnyt sen lenkkipolulla, olisin pitänyt sitä suloisena metsän eläimenä. Mutta kodissamme se muuttui pahaksi viholliseksi, joka saattaisi vahingoittaa lapsiamme ja levittää kaikenlaisia sairauksia saastuttaen kaiken koskemansa.

Tuona iltana, kun hiiri pujahti sisään, olimme juuri saaneet tietää, että pääsisimme muuttamaan isompaan kotiin. Kauan odotettu ilouutinen jäi sekin tuon pienen hiiren mukanaan tuoman hysterian jalkoihin. Emme tienneet enää mistään muusta, kuin hiirijahdista. Hiiren takia valvottiin pikkutunneille kokeillen erilaisia pyydystysmuotoja. Vuorokauden kuluttua pikku tihulainen saatiin kiinni. Mikä helpotus. Lapsemme olisivat turvassa ja kotimme olisi taas kokonaan meidän hallussamme. Pienen autonomisen taudinlevittäjän jäljiltä sauna sai tehopesun ja pystyimme viimeinkin ajattelemaan muuttoa uuteen isompaan kotiin.

Synti muistuttaa omatoimisessa tuhoamisvietissään tuota jahtaamaamme hiirtä. Tahtoisin silti suhtautua siihen hieman eri tavalla. En halua, että synti enää hallitsisi minun ajatuksiani siten, että se olisi elämäni keskipiste. Jeesus on selättänyt elämääni hallinneen synnin ja hänessä minulla on vapautus elää erilaista elämää. Voin keskittyä siihen, että Jeesus on avannut minulle tien uuteen kotiin, asumaan Jumalan perheeseen. Sinne eivät tihulaiset pääse tekemään tuhojaan. Jumala auttaa minua päivittäin vastustamaan syntiä, joka yrittää vetää minua erilleen Isäni läheisyydestä.  Isälläni on onneksi sakset, joilla katkaista nuo näkymättömät, minua joka puolelta kietovat ansalangat. Minun tehtäväni onkin katsoa vain häneen. Siten en sotkeudu enempää synnin asettamiin ansoihin ja voin pudistella katkaistut myrkkyseitit ympäriltäni pois. Jeesuksen veri puhdistaa minut kaikesta synnistä. Viattoman veri on jo vuodatettu, synnin katkera palkka on laskettu kärsimyksen ja kuoleman muodossa Rakkaani ylle minun sijastani. Sen tähden voin täyttää ajatukseni synnin sijaan Hänen kauneudellaan ja ihmeellisyydellään.

Pia

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    keijo 4. heinäkuuta

    Elämä on täynnä yllätyksia joka päivä jos ei muualla niin ainakin mielessä käymme eri kokemuksia ja ilojakin ja kun oikein pääsemme Herran käden siunaavien kostuksiin niin kyllä onhyvä olla ja on aivan kun olisi voittanut koko meidän kaupungin ja olla rikas Herran Jeesuksen köyhäksi tulemista meidän vuoksi,kiitos ja siunausta ,keijo södertälje