Huumori hitsaa ryhmäämme yhteen

Huumori hitsaa ryhmäämme yhteen

Markus 18. maaliskuuta 2009

Majakan avioliittopienryhmä lähti vauhdilla käyntiin joululoman jälkeen. Tällä hetkellä viidestä avioparista koostuva ryhmä on kokoontunut Majakalla joka toinen viikko viime syksystä lähtien ja käsitellyt erilaisia avioliittoon – tai oikeastaan mihin vain – liittyviä asioita yhdessä. Yhteisten keskustelujen myötä olemme oppineet tuntemaan toisiamme ja jakamaan mielipiteitä, tuntemuksia ja kokemuksia avoimesti. Nämä ovatkin mielestäni ryhmämme keskeiset vahvuudet.

Tyypillisessä kokoontumisessamme yksi ryhmän jäsen tai aviopari pitää esityksen jostain itseään kiinnostavasta aiheesta taustakirjallisuuteen sekä omiin kokemuksiinsa nojautuen. Eloisaan  ajatustenvaihtoon ei tarvitse erikseen pyytää – ongelmana on pikemminkin, ettei pari tuntia tahdo useinkaan riittää keskusteluun. Iltaan kuuluu toki myös rukous jäsenten ja heitä koskettavien asioiden puolesta. Avioliittoon liittyviä aiheita ovat olleet mm. anteeksianto, ajankäytön priorisointi ja rakkauden ilmaisutavat. Lisäksi olemme käsitelleet hengelliseen elämään kuuluvia asioita, kuten armolahjoja ja kristinuskon puolustamista. Myös vierailevia puhujia on joskus kutsuttu.

Ryhmän jäsenenä olen kokenut asioiden yhteisen käsittelyn innostavaksi. On ollut kiinnostavaa ja rakentavaa jakaa tuntemuksiaan ja mielipiteitään eri asioista toisten kanssa ja havaita sekä yhtäläisyydet että eroavuudet ihmisten välillä. Raikas huumori on samoin ollut mukana hitsaamassa ryhmäämme yhteen. Itselleni avioryhmästä on tullut yksi viikon tärkeimmistä kohokohdista.

Markus, avioliittopienryhmäläinen