Hyvä opetus rukouksesta

Hyvä opetus rukouksesta

Sanna 30. lokakuuta 2010

Odottaessani toista lastamme loppuraskaudestani todettiin, että vauva on kohdussa perätilassa. Kävin raskausviikoilla 36 toimenpiteessä, jossa vauvaa yritettiin kääntää, mutta vauva ei juuri liikahtanutkaan useista yrityksistä huolimatta. Lääkäri päätyi suunniteltuun sektioon ja päivämäärä sovittiin valmiiksi.

Ajatus sektiosta ahdisti minua.  Rukoilimme, että vauva voisi kääntyä vielä ennen sektiota ja asian puolesta rukoiltiin seurakunnassakin. Vauvan pysyessä erätilassa ajatuksiini hiipi ajoittain ihmeellisiä syytöksiä. Mietin, johtuuko tämä siitä, että en riittävästi usko ihmeisiin tai kääntyisikö vauva jos olisin hartaampi kristitty…?

Onneksi Jumalamme ei ole tuollainen ja meille riittää Hänen armonsa! Vauva oli kääntymättä siksi, että se oli Jumalan tahto. Sektiossa huomattiin, että napanuora oli kiertynyt vauvan pään ympäri kaksi kertaa oikein tiukasti. Suunniteltu sektio oli siis tässä tilanteessa kaikista parhain ja turvallisin vaihtoehto äidille ja lapselle. Jos vauva olisi kääntynyt silloin kun häntä yritettiin kääntää, olisi todennäköisesti seurauksena ollut hätäsektio keskosena. Jos lapsi taas olisi syntynyt perätilassa alateitse, napanuora olisi kiristyessään ollut vaaraksi sekä vauvalle että minulle ja olisi päädytty hätäsektioon.

Kiitos Jumalalle, että Hänen tahtonsa tapahtui! Tämä oli minulle hyvä opetus rukouksesta: minä voin tahtoa ja pyytää yhtä ja toista, mutta minulle parasta olisi etsiä Jumalan tahtoa ja rukouksissa pyytää Hänen hyvän tahtonsa tapahtumista, sillä se on parasta minulle.

Sanna, aviolittopienryhmän vastuuhenkilö