Olemme olleet siunattuja ja onnellisia siitä, että pääsimme syksyllä 2008 alkaneeseen Majakka-seurakunnan avioliittopienryhmään. Viime vuoden aikana tutustuimme avioliittopiirimme muihin pariskuntiin ja pienryhmätapaamisista saimme paljon erilaista hengen hedelmää niin avioliittoamme kuin myös uskon asioita ajatellen. Avioliittopiiri on merkinnyt meille molemmille niin avioliittomme kuin uskomme vahvistumista.

Viime keväänä syntyi ajatus avioliittopäivän järjestämisestä. Kesän aikana kävimme sähköpostitse aktiivista keskustelua avioliittopäivän aiheista ja päivän käytännön järjestelyistä. Avioliittopäivän vetäjiksi saimme Pellisen pariskunnan. Kesän aikana selvisivät myös muut käytännön järjestelyihin liittyvät asiat. Jokainen avioliittoryhmämme pariskunta otti vastuuta jostain käytännön järjestelystä.

Lauantaina 5.9. koitti se päivä, jota meistä jokainen kovasti odotti ja myös hieman jännitti. Avioliittopäivämme alkoi ylistyksellä, jota johti avioliittoryhmämme kokoama ”ylistysbändi”. Ylistysbändissä laulaminen oli Sannalle hieno kokemus ja päivä sai ylistyksestä ja rukouksesta hyvän alun. Ainakin meillä molemmilla oli ylitysosuuden jälkeen levollinen olo ja Sannakin pystyi jättämään päivän kulun Herran haltuun.

Avioliittopäivän ensimmäisen opetusosuuden aikana Pellisen pariskunta puhui meille tärkeästä teemasta, kommunikaatio. He havainnollistivat hyvin oman elämänsä esimerkkien avulla keskustelun tasoja, itseilmaisun kehää ja ymmärtämispalautetta. Heidän opetustaan oli ilo kuunnella, sillä heistä huokui lämpö ja lähimmäisen rakkaus. Tämän ensimmäisen opetusosuuden jälkeen pääsimme pariskunnittain harjoittelemaan keskustelun tasojen, itseilmaisun kehän ja ymmärtämispalautteen käyttämistä kommunikoinnissa. 

Päivän toisen opetusosuuden aikana pääsimme kuulemaan miehen ja vaimon erilaisuudesta. Pelliset toivat esille, että parisuhteessa miehellä ja naisella on erilaisia suhdetarpeita. He toivat esille myös tärkeän näkökulman naisen feminiinisten ja miehen maskuliinisten piirteiden tärkeydestä ja siitä kuinka avioliitossa tulisi ottaa huomioon se, että nainen tukisi ja antaisi tilaa miehen maskuliinisuudelle ja mies puolestaan tukisi ja antaisi tilaa naisen feminiinisyydelle. Minulla ja Ristolle nämä ajatukset olivat uusia, mutta emme voineet muuta kuin nyökkäillä Pellisten ajatuksille. Jumala on luonut miehen ja naisen erilaisiksi. Tämä erilaisuus ei siis saisi olla avioliiton vihollinen vaan sitä vahvistava tekijä. Jotta erilaisuus voisi vahvistaa, täytyy se ymmärtää ja antaa sille tilaa.

Avioliitto päivämme päättyi kahvitteluun ja pohdintatehtäviin miehen ja vaimon erilaisuuteen liittyen. Lähtiessämme pois Majakka-seurakunnalta meillä molemmilla oli levollinen ja onnellinen olo siitä kaikesta, mitä meidän elämäämme kuuluu. Meistä tuntui hienolta, että saimme osallistua avioliittopäivän järjestämiseen ja ottaa osaa siihen. Saimme taas vahvistaa avioliittoamme yhdessä Jumalan kanssa.

Haluamme kiittää avioliittoryhmämme jäseniä kaikista menneistä ja myös tulevista pienryhmätapaamisista ja avioliittopäivän järjestämisestä. Haluamme kiittää myös Majakka-seurakuntaa ja Pellisen pariskuntaa. Jäämme innolla odottamaan seuraavan avioliittopäivän järjestämistä.

Hyvää ja siunattua talven odotusta teille kaikille!

Sanna ja Risto, avioliittopienryhmäläiset

Kommentit

Lisää omasi
 1. avatar

  Antti 26. lokakuuta

  Kiva että järjestitte sen päivän. Toivottavasti niitä on jatkossakin!

 2. avatar

  EILA HENTELÄ 14. maaliskuuta

  onko kirjaa aiheesta

 3. avatar

  Antti Ronkainen 13. kesäkuuta

  Hei Eila,
  Anteeksi, että kysymyksesi on jäänyt huomaamatta. Hyvänä kirjana voisi toimia Hanna Ranssi-Matikaisen toimittama Rakkauspankki-teos. Lisätietoja löytyy osoitteesta: www.rakkauspankki.fi

  Terveisin,
  Antti