Joulu tulee joka vuosi aikaisemmin

Joulu tulee joka vuosi aikaisemmin

Frondelius 21. marraskuuta 2012

”Joulu tulee joka vuosi aikaisemmin” –toteamus ei ihan varmasti pidä paikkaansa. Se nyt vaan on marraskuun kestokauhistelun aihe.

Luin muuten jouluista käsillä tekemisen lehteä. Lehti oli tehty sydämeen luottaen ja ensimmäisessä artikkelissa kulahtaneet joulupallot syntyivät uudelleen. Pieneen kauniiseen pakettiin oli pakattu paljon latteuksia, vaikka ehkä oli tarkoitus löytää erilaisia ja persoonallisia ideoita, ehkäpä jotain uutta ja ainutlaatuista.

Katsoin myös ruotsalaista tv –sarjaa jossa oli klisee Kjel. Pelottava esimerkki kivasta tyypistä, joka puhuu, muttei koskaan sano mitään. Minusta mielenkiintoisimmat ihmisetkin ovat niitä, jotka kertovat oikeita asioita, eivätkä latele latteuksia.

Mun paras ystävä on semmonen aika suora tyyppi. Joskus se sanoo asioita, joita en välittäis edes huomata, useimmiten kuitenkin niitä, joita mun pitäis kuulla. Hän kasvoi haastavissa olosuhteissa. Pienenä koko perhe joutui pakolaiseksi. Teininä tuli ekat isot ongelmat, karkas vanhemmiltaan yksissä kesäjuhlissa. Hän oli silloin jo hyvin varma omasta näkemyksestään. Kouluttautui sitten kuitenkin ammattiin, jonka vanhemmat hyväksyivät. Seuraavat vuodet taisikin olla vähän rauhallisempaa aikaa.

Niin kuin aiemmin sanoin, ystävä kyllä sanoo suoraan asiat ja ihmiset kuuntelee. Lempiaihe tais olla rakkaus ja äärimmäinen rakkaus, semmonen että antaa henkensä toisen edestä. Siinä kävinkin lopulta niin, sanojensa mittaiselle miehelle, että Hän antoi henkensä meidän edestä. Näin meillä on mahdollisuus mielenkiintoiseen elämään ja ikuisuuteen Hänen kanssaan. Hänen ajatuksiaan ja puheitaan voit lukea kirjasta, jota käännetään koko ajan uusille kielille ja joka on kaikkein laajimmalle levinnyt.

Ehkä Hänellä on jotain tärkeää asiaa sinullekin, jotain jota et ehkä ole koskaan kuullut. Ainakaan hänen sanansa eivät ole latteuksia, sen voin luvata. 

Frondelius, naisten pienryhmäläinen