Jouluterveiset Etelä-Afrikasta

Jouluterveiset Etelä-Afrikasta

Ulla 17. joulukuuta 2010

Rakkaita terveisiä täältä Etelä-Afrikasta. Joulua ei täällä oikeastaan huomaa mitenkään, sillä ihmiset valmistautuvat kesälomansa viettoon ja pakkaavat kuumeisesti kanoottejaan ja lainelautojaan rantalomailua varten. Joissakin taloissa on jouluvaloja Amerikan malliin, mutta muuten täällä ei ole joulusta juuri tietoakaan.

Paikallisen supermarketin jouluhylly on vajaan metrin pituinen ja siihen tilaan mahtuvat kortit, koristeet ja joulumakeiset. Seurakunta, jossa käyn ei juhlista joulua lainkaan. Ilmeisesti pastori oli viime jouluna  pitänyt tulikivenkatkuisen saarnan jouluperinteiden pakanallisista juurista. Minusta tuntuukin, ihan näin meidän kesken, että ainakin joku seurakuntalainen viettää joulua 'salaa'! ;-D...

Sää lämpenee viikko viikolta, mitään superhelteitä ei ole vielä ollut. Ilmeisestikin kaikkein kuumimmat kuukaudet ovat vasta tulossa tammi-helmikuussa.

Näillä näkymin vietän jouluni itsekseni. Joulupäivänä olen kutsunut paikalle jääviä seurakuntalaisia lounaalle. Pihallani oleva riippumatto onkin mukava vetonaula.

Teitä siunaten,
Ulla

Kirjoittaja on majakkalainen, joka ensimmäisen Englannissa vietetyn raamattukouluvuoden jälkeen jatkoi opintojaan Etelä-Afrikassa.