Matkasimme parin ystäväni kanssa muutama viikko sitten Los Angelesiin kiitospäivän viettoon. Kyseessä oli elämämme ensimmäinen kiitospäivä ja vieläpä Hollywoodissa! Kiitospäivä Yhdysvalloissa on yhtä tärkeä juhla kuin joulu Suomessa. Juhlan aikana halutaan kiittää jostakin hyvästä ja se on ollut Yhdysvalloissa perinteenä vuodesta 1789. Päiväämme kuului päivällinen erilaisten meille ennalta tuntemattomienkin herkkujen parissa sekä seurustellessa uusien tuttavuuksien kanssa.

Joulunajan vietto Reddingissä, kotikaupungissani, alkoi mahtipontisella jouluparaatilla, johon oikeastaan koko kaupungin väki sai osallistua, joko seuraamalla paraatia tai ottamalla osaa esimerkiksi koristelemalla jouluvaloilla autonsa. En ole kuunaan nähnyt mitään vastaavaa. Ihmiset olivat koristelleet jouluvaloilla rekkojaan, autojaan sekä muita kulkuneuvoja toinen toistaan koreammin! Kaupungin asukkaat ovat myös tehneet taideteoksia jouluvaloilla pihoilleen. On ihanaa nähdä kuinka paljon täällä panostetaan koristeluihin ja esteettisyyteen. Tässä on suomalaisilla opittavaa!

Joulua vietän Vancouverissa, Kanadassa. Tarkoituksena on täällä nähdä ystäviäni ja viettää joulua yhdessä heidän kanssaan. Perhe, jossa yövymme, on erittäin vieraanvarainen. Täällä tulee olemaan jopa monta kymmentä ihmistä eri puolilta maailmaa juhlimassa joulua. Eilen kävimme Seymour-vuoren huipulla. Lumivalkeat hanget ja pakkanen muistuttaa kovasti Suomen talvea. Oli ihanaa päästä lumen keskelle enkä malta odottaa että pääsen lumilautailemaan ja nauttimaan kunnon talvesta!

Joulun aika on itselleni levon ja rauhan aikaa sekä oppimieni asioiden prosessointia. Syksy on ollut varsin intensiivinen. Se on ollut myös kasvattava ja kaikin puolin unelmieni täyttymys!

Mahtavaa rakkaan Jeesuksen - Vapahtajamme syntymäjuhlaa toivottaen,
Marjo

Kirjoittaja on majakkalainen, joka aloitti syksyllä raamattukouluopintonsa Reddingin kaupungissa Yhdysvaltojen Kaliforniassa

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    jessi 17. tammikuuta

    Ihana Marjo! Ihan herahti vesi kielelle ku aattelin niitä herkkuja... kovasti tekee mieli pumpkin pie.