Jouluisia terveisiä Ahosilta

Jouluisia terveisiä Ahosilta

Ahoset 16. joulukuuta 2011

Kolmas vuosi Tommin opinnoissa on nyt puolessa välissä ja valmistuminen Suomen teologisesta opistosta Vapaakirkon pastorin tutkintoon keväällä 2013 alkaa jo häämöttää yllättävän lähellä. Aika menee nopeasti. Viime käynnistä Majakalla on valitettavasti vierähtänyt jo tovi, mutta kyllä me edelleen olemme majakkalaisia! 

Hangossa asuessamme perheemme on kasvanut kahdella jäsenellä. Esikoisemme Roosa syntyi maaliskuussa 2010 ja toinen tyttäremme syntyi heinäkuussa 2011 ja sai koko nimekseen Frida Amalia Solagratia. Tönkösti suomennettuna nimi tarkoittaa "Rauha Jumalan työ Yksin armosta". Isosisko Roosan kolmas nimi taas on Solafide, "yksin uskosta". Tytärtemme nimivalintoihin on osaltaan vaikuttanut se, että teologian opiskelu on auttanut tuntemaan ja rakastamaan Jumalaa enemmän, mutta myös erityisesti ymmärtämään Jumalan rakkautta ja armoa meitä epätäydellisiä ihmisiä kohtaan.

Opiskeluaika on ollut mahtavaa aikaa elämässämme. Tommi saa tutkia Raamattua, viettää aikaa perheen kanssa ja tehdä reggaeta. Mitä muuta ihminen tarvitsee? Paula nauttii kotiäitiydestä täysin rinnoin, kirjaimellisesti. Arki kotona lasten kanssa on täynnä hymyjä, hellyyttä ja joustavia rutiineja. Tyttömme ovat molemmat aivan mahtavia tyyppejä. Välillä tietenkin väsyttää ja saattaa olla huolta vaikkapa terveydestä tai taloudesta, mutta päällimmäisenä on kuitenkin kiitollisuus tästä ainutkertaisesta elämänvaiheesta. Olemme saaneet kokea Jumalan ihmeellistä huolenpitoa, tämä on hyvää aikaa opetella luottamaan siihen, että kun etsii ensin Jumalan valtakuntaa, niin kaikki tarpeellinen meille annetaan!

Tommin tutkinnosta vähän alle puolet on Raamattuopintoja, jossa käydään yksityiskohtaisesti läpi Raamatun kirjoja, tutkimalla niiden alkuperäistä historiallista kontekstia, kieltä, merkitystä alkuperäisille vastaanottajille ja tämän merkityksen sovellusta nykypäivään. Loput kursseista ovat systemaattisen ja käytännöllisen teologian alueilta. Tutustumme mm. Israelin ja kirkon historiaan, erilaisten oppien syntymiseen ja kehittymiseen ja tutkimme näiden Raamatullisia perusteita. Opettelemme saarnaamista, sielunhoitoa, kokousten järjestämistä, erilaisten ryhmien huomioimista, seurakunnan johtamista ja organisointia ym. Tommin on kokenut opinnot erittäin monipuolisina, motivoivina ja antoisina. Täällä on saanut käyttää niin järkeään, kuin sydäntäänkin. Kysellä, etsiä, löytää ja uskoa.

Tulevaisuuden olemme perheenä jättäneet Jumalalle, joka yksin tietää mikä on parhaaksi meille ja hänen seurakunnalleen. Tahdomme olla valmiita vastaamaan Jeesuksen kutsuun, minne hän sitten päättääkin meitä johdattaa.

Hyvää Joulua kaikille majakkalaisille!

Terveisin Tommi, Paula, Roosa & Frida