Jumala on hyvä

Jumala on hyvä

Antti Ronkainen 10. syyskuuta 2010

'Kiittäkää Herraa Sebaotia, sillä Herra on hyvä ja hänen armonsa kestää iäti!' (Jer. 33:11)

Yksi viime viikon Urbaani Unelma –tapahtuman teemoista oli seuraava: ”Teemme hyvää ihmisille, koska Jumala on hyvä". Monilla ihmisillä on pelottava ja synkkä kuva Jumalasta, mutta yksi Raamatun ihanimmista totuuksista on, että Jumala on hyvä. Jumala on hyvä, vaikka me emme olisi hyviä.  Jumala on hyvä, vaikka meille ei tehtäisi hyvää. Jumala on hyvä, vaikka meillä eivät asiat olisi hyvin. Jumala on hyvä, vaikka meistä ei tuntuisi hyvältä. Jumala on vaan hyvä ja aina kaiken kiitoksemme arvoinen.

Herra, Herra on laupias Jumala, hän antaa anteeksi. Hän on kärsivällinen, ja hänen hyvyytensä ja uskollisuutensa on suuri. (2. Moos. 34:6).

Jumala on ollut meille hyvä ja uskollinen Majakassa. Olemme kohta kolmetoista vuotta vanha seurakunta ja koko olemassaolomme julistaa Jumalan hyvyyttä ja uskollisuutta. Hän on pitänyt meistä huolta. Hän on antanut meille ihania tiloja. Hän on siunannut meitä upeilla ihmisillä. Hän on antanut meille näyn työstä, joka on siirrettävissä tuleville sukupolville. Jumala on ollut kanssamme menneinä päivinä, Hän on luonamme tänään ja Hän odottaa innolla yhteistä tulevaisuuttamme.

Vaikka minä kulkisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä sinä olet minun kanssani. Sinä suojelet minua kädelläsi, johdatat paimensauvallasi… Sinun hyvyytesi ja rakkautesi ympäröi minut kaikkina elämäni päivinä, ja minä saan asua Herran huoneessa päivieni loppuun asti. (Ps. 23:4,6).

Myös elämämme vaikeina aikoina Jumala on luonamme. Hän ei koskaan hylkää eikä jätä meitä (Hepr. 13:5). Hän on luvannut olla kanssamme joka päivä maailman loppuun saakka (Mt. 28:20). Tämä lupaus pitää sisällään sekä meidän hyvät että huonot päivät. Silloinkin kun olemme tehneet väärin, niin Jumalan hyvyys vetää meitä parannukseen (Room. 2:4). Jumala on hyvä niinäkin päivinä, kun emme ymmärrä tai käsitä kaikkea, mitä elämässämme tapahtuu. Max Lucado muistuttaakin meitä osuvasti: ”Silloin kun et pysty näkemään Jumalan kättä, niin luota Hänen sydämeensä” (In the Eye of the Storm, Thomas Nelson Publisher, 1996). Hän on hyvä Jumala.

Minulla on omat suunnitelmani teitä varten, sanoo Herra. Minun ajatukseni ovat rauhan eivätkä tuhon ajatuksia: minä annan teille tulevaisuuden ja toivon. (Jer. 29:11).

Antti Ronkainen