Jumalan kanssa kalassa

Jumalan kanssa kalassa

Antero Laukkanen 10. marraskuuta 2011

Jumala on kaikkialla läsnä oleva, myös kalassa, sen sai Joona oppia. Tuo kutsuaan haikaileva etsijä, joka löysi, mutta ei ollut löytämäänsä tyytyväinen. Profeetan tehtävä ei ollut odotusten mukainen ja sanoma vielä karvaampi. Mutta minkäs teet, kun kutsu käy korkeammalta taholta. Ja jos pakoon haluaa, saattaa matka käydä vaikka minne, esimerkiksi kalan sisuksiin. Yök! Sitten alkavat Jumalan ongelmat. Jos vie miehen kalan sisään, joutuu sinne myös itse. Hyvä Joonalle, huonompi reissu Jumalalle, mutta minkäs teet, kun on kaikkialla läsnä oleva.

Niin, siinäpä sitä meille pohtimista, minne kaikkialle olemme Jumalan kanssamme pakottaneet. Ei ole hääppöinen homma Jumalallakaan, pakko myöntää. No, ei ehkä kuitenkaan ongelma Jumalalle, mutta huikea osoitus Hänen sitoutumisestaan omaan hommaansa.

Joona sai kuitenkin jotain ainutlaatuista elämän rakennusmateriaalia kalassa Jumalan kanssa. Oppi, ette pakoon pääse, ei vaikka minne menisi. Oppi, ettei kannata edes jatkossa yrittää. Oppi, ettei Jumala ole aikeissa jättää häntä, ei edessä kalassa.

Opiksi: Jos edes hetken olet miettinyt, ettei Jumala tiedä ja välitä tai ole kanssasi, unohda koko juttu - Hän on kanssasi ikuisesti. Miksi et sanoisi Hänelle: "Tässä minä olen. Puhu, palvelijasi kuulee." Silloin saattaisi matkasi taittua rapsakkaammin ja monta jupinaa jäisi jupisematta. Jep.

Antero Laukkanen, pastori

Raamatunpaikka: Joonan kirja