Kasvun aika

Kasvun aika

Pia 6. helmikuuta 2018

Virittelin pitkästä aikaa juoksuharrastusta. Eräänä iltana lähdin taas vakituisella kierroksella. Reilu viikko oli kulunut viime kerrasta flunssan vuoksi, mutta nyt juoksuaskel taas luisti ihan mukavasti. Kun tuli aika venytellä loppuvenytyksiä, tein uudenlaisen päätöksen. Laiskanpuoleisten venytysten sijaan aloin tehdä tuttavuutta kivun kanssa. Mielessäni pyöri englanninkielinen lause "pain is gain”. Tuo ajatus kivun mukanaan tuomasta kasvusta inspiroi minua kerrankin antamaan kasvattavalle kivulle tilaa.

Muistelin siinä venytellessäni elämäni fyysisesti kivuliaimpia hetkiä. Hetkiä lasteni syntyessä. Sitä oivallusta, joka syntyi noissa hetkissä. Että tuolla kivulla on alku ja loppu. Ja että voin kestää sen hetken paremmin, kun ajattelen kipua aaltona, jonka alle sukellan.

Tapanani on vältellä kipua mahdollisimman paljon. Mutta tiedän, että sisäinen kasvu tapahtuu monesti epämukavuusvyöhykkeellä. Niinpä tulin tuosta jumppahetkestä juoksun jälkeen uusin ajatuksin kotiin. Päätin sukeltaa toisenlaisen kasvattavan kipuaallon alle. Päätin sanoa ”kyllä” muillekin haastaville eteeni tarjoutuville mahdollisuuksille. Tunsin, kuinka tuosta päätöksestä kumpusi yllättävää voimaa aiemmin viikolla kokemalleni tutisevalle mielelleni.

Kun astuin luokkahuoneeseen seuraavana päivänä, koulussa jossa olin sitoutunut palvelemaan, koeteltiin tuo sanomani ”kyllä”. Henkilöt, joiden olisi kuulunut olla siellä vastuuvuorossa, olivat kaikki yhtäkkiä estyneet. Olin ainoa tarjolla oleva apukäsipari ja niinpä sain seuraavan tunnin vetovastuun. Siitä alkoi uudenlainen ajanjakso. Löysin itseni muun muassa vetämästä pienryhmää, jonka vetovastuulistalla olin aiemmin ollut vain sijaisena. 

Kaiken tuon keskellä tuumin, kuinka Isäni mahtoikaan hymyillä leveää hymyään. Hän oli valmistanut sydämeni juuri oikeaan aikaan avoimeksi edessä olleisiin haasteisiin. Ja kaiken sen keskellä hän siunasi pientä, välillä niin vapisevaa sydäntäni ihanilla keskusteluilla, läpimurroilla muiden elämässä ja läsnäolollaan. Miten ihanaa onkaan olla tytär, jolla on tällainen Isä.

Pia

 

Kuva: FreeImages.com/ henry s