Kipinä

Kipinä

Pia 12. syyskuuta 2017

Tunnen sen poltteen tässä näin, rintakehässä. Se syttyy milloin mistäkin. Ajatuksesta, muistosta, läheisyyden kokemuksesta. Unelma sinusta ja minusta, meistä. Kuin kipinä tulipesässä. 

Jos annan uinuvalle kipinälle yön viiletessä sen mitä se tarvitsee, voi siitä syntynyt roihu lämmittää taas koko kylmän yön. Jos unohdan sen... Mikä sääli.

Ilman kipinää, kylmä talvi tuntuu yksinäiseltä ja julmalta. Ilman lämpöä, kylmyys hiipii sydänalaan. Tarvitsen edes läheisyyden muistoa, jota vaalia, kun tuuli ulvoo nurkissa.

Ne hetket jotka olen kanssasi jakanut, ovat tartuttaneet minuun sitä samaa, mitä näen silmistäsi. Niissä hohtaa ikiaikainen tuli. Rakkaus, jota eivät voi tulvavedet, ei hyytävä pakkanenkaan, sammuttaa tai pelottaa pois.

Rakkaus joka uhraa kaiken, istuu rinnallani. Kun katson laiturin nokassa hyiseen veteen ja mietin tulevia. Kun mieleni tekee heitellä kiviä. Minua kylmää eniten se vaihtoehto, että kipinä sydänalassani sammuisi. Että en tunnistaisi enää sinua, kun katson sydämelläni. Hivuttaudun aavistuksen lähemmäs sinua.

Sinun kanssasi hyinen vesi saa toiset kasvot. Yhtäkkiä näen ne kaksi joutsenta, jotka eivät ole, kuin kerran aiemmin kahteenkymmeneen vuoteen, uineet tässä rannassa. Kuin lupaus uskollisuudestasi, joka lipuu silmieni edestä. Aina kuolemaan saakka, ja sen matkan sinä kuljit jo, vuokseni.

Raivaan tilaa väliltämme pois. Pettymyksen kerroksia. Avaan turhautumisen tulpan. Annan sinun katsoa sisimpääni sisään. En pelkää keskeneräisyyttä, tai torua. Odotan, mitä sanot. Mutta et sano mitään.

Hiljaisuus välillämme tekee hyvää. Se hoivaa arkaa sydäntäni. Kuin turvaisa, tuuhea pensas säikkyä kaniinia. Minun on hyvä olla suojassasi. Tähän minut on luotu. Tässä minä uskallan.

Uskallan olla minä, vaillinainen ja rakastamasi. Uskallan ottaa riskin, että yhteisten unelmiemme jahtaamisessa kuluvat kengän pohjat puhki ja jalkani rakoille. Saatkin kantaa minua. 

Uskallan olla tässä suhteessa mukana. Koska et vaadi. Vaan lumoat. Uskollisuudellasi, ainutlaatuisella persoonallasi. Kuin nuo joutsenet tuossa, hohdat ylimaallista hehkua. Ja tunnen sen, mitä se on. Se on sydämesi. Kipinä, joka ei koskaan sammu. Sinä.

Pia

 

Kuva: FreeImages.com/ Jacko Placko