”Kirja joka muuttaa kansat”

”Kirja joka muuttaa kansat”

Manu 18. toukokuuta 2012

Missionuorten perustajan Loren Cunnighamin 'Kirja joka muuttaa kansat' -teos kertoo huimia kertomuksia siitä, miten Raamattu on muuttanut monien kansojen tulevaisuuden sukupolvien päähän. Usein asialla oli yksi herätyksen kokenut ihminen. Monet asiat, jotka me koemme nykyaikaisen ”sivistyksen” tuloksiksi ovat todellisuudessa sen seurausta, että joku on alkanut lukea Raamattua ja ryhtynyt toimimaan oppimansa mukaan. Luovuuden herätti Jumalan Sanan synnyttämä ymmärrys.

Kirjassa kerrotaan herätyksistä ja niiden vaikutuksista muun muassa Englannissa, Koreassa, Norjassa, Saksassa ja Sveitsissä. Näiden lisäksi kerrotaan ihmisistä yhteiskunnan muuttumisen takana Intiassa, Hollannissa sekä Japanissa. Monet näistä herätyksistä ovat saaneet alkunsa uskonpuhdistuksesta, kun Raamattu käännettiin kansan omalle kielelle ja ihmiset oppivat lukemaan sitä.

Kirjoittajan mukaan Jumala haluaa muuttaa yhteiskuntaa seitsemällä eri alueella: perhe, uskonto (kirkko ja lähetystyö), koulutus, ajanviete (taiteet, viihde ja urheilu), joukkotiedotusvälineet, talouselämä (liike-elämä, tiede, teknologia) ja hallinto. Meidän ratkaisuillamme voi olla pitkälle vaikuttavia seurauksia. Näkökulmamme ei pitäisi olla vain oma elämämme, vaan kolme tai neljä sukupolvea eteenpäin.

Loren Cunninghman rohkaisee meitäkin kansakuntien rakentajiksi olemalla kuuliaisia Jeesukselle ja laittamalla Jumalan Sanan käytäntöön omassa elämässämme ja yhteiskunnan eri osa-alueilla. Meidän ei tarvitse olla mitään super-ihmisiä. Riittää että annamme itsemme Jumalan käyttöön. Hän haluaa toimia kanssamme ja opastaa meitä Sanallaan.

Kansakunnan rakentaja voi toimia myös työpaikallaan, koulussaan tai kotona. Kaikkien ei tarvitse lähteä toiselle puolelle maapalloa. Jeesuskaan ei kouluttanut valtavaa armeijaa evankelistoja, vaan hän panosti kahteentoista ihmiseen, joiden kautta työ kantoi hedelmää. Jumalalla on mahtava suunnitelma varattuna meille jokaiselle ja hän haluaa toteuttaa sen meidän kanssamme. Miten sinä haluat vastata kutsuun?

Jos olet sitä mieltä että yhdellä pienellä ihmisellä ei voi olla vaikutusta, niin ajattele hyttystä makuuhuoneessa... :-)

Cunningham, Loren ja Rogers, Janice: 'Kirja joka muuttaa kansat, Raamattu - kansakuntia uudistava voima'. 254 sivua. Kustantaja Suomessa YWAM Kustannus 2011. Kirjaa voi tilata Missionuorilta.