Kitke rikkaruohot

Kitke rikkaruohot

Titta 4. helmikuuta 2015

Kirjoitus on kolmas osa "Hedelmällinen elämä" -blogisarjassa (osa 1: http://www.majakka.net/weblog/hedelmallinen-elama-osa-1/,  osa 2: http://www.majakka.net/weblog/kasvata-juuria/).

Kitke rikkaruohot

Toinen asia, joka meidän on tehtävä ollaksemme hedelmällisiä, on että kitkemme rikkaruohot elämästämme. Jeesus kuvaa tätä kylväjävertauksessaan. Hän mainitsee siinä neljä erilaista maaperää. Kukin edustaa yhtä tapaa, jolla voimme ottaa vastaan Jumalan sanan. Luukkaan evankeliumista (8:11, 14) voimme lukea: ”Siemen on Jumalan sana - - Ohdakkeisiin pudonnut osa tarkoittaa niitä, jotka kuulevat sanan mutta sitten tukahtuvat elämän huoliin, rikkauteen ja nautintoihin. He eivät tuota kypsää satoa.”

On monia erilaisia rikkaruohoja, jotka voivat täyttää elämäni ja tukahduttaa hengellisen elinvoimani. Rikkaruohot ovat niitä huolia ja huomion aiheita, jotka kuluttavat aikaani, voimiani ja varojani sekä estävät minua kantamasta Hengen hedelmää.

Jeesus mainitsee kolme erilaista rikkaruohoa. Huolten rikkaruohot ovat huomion kiinnittymistä jokapäiväisiin huoliin ja vaivoihin, niin että katseemme siirtyy pois Jeesuksesta. Rikkauksien rikkaruohot merkitsevät pakkomielteistä rahan hankkimista, jotta voisi ostaa lisää tavaraa. Lisäksi nautintojen rikkaruohot voivat tukahduttaa hengellisen kasvumme.

On hienoa, jos voi pitää hauskaa, mutta on oltava varuillaan oman tärkeysjärjestyksensä suhteen. Kun vaikka harrastuksista tai rantalomista tulee tärkeämpiä kuin Raamatusta, tärkeysjärjestys ei enää ole tasapainossa.
Pohditaanpa kuinka paljon ponnistusta tarvitaan rikkaruohojen kasvattamiseen. Mitä on tehtävä viljelläkseen niitä? Ei niin mitään! Ne kasvavat oikein hyvin aivan omin päin. Tomaatintaimia on pakko hoivata, mutta ei tarvitse nostaa sormeakaan kasvattaakseen voikukkia.

Rikkaruohot ovat merkki piittaamattomuudesta. Kun en piittaa Raamattuni lukemisesta, rukouksesta enkä uskonyhteydestä muiden kristittyjen kanssa, rikkaruohot kasvavat ja tukahduttavat hengellisen elämäni estäen minua kantamasta hedelmää.

Titta