Kohtaamisen ainesosia

Kohtaamisen ainesosia

Pia 3. tammikuuta 2018

Ylistyksen elämä osa 2/3

Eräänä iltana nukkumaan mennessäni vetäistiin minut yhtäkkiä ajatuksissani erääseen kohtaamiseen sivustaseuraajaksi. Paikalle kokoontuneita olisi joku ulkopuolinen nimittänyt nopeasti joutoväeksi. Kellä oli taistelijan ammattitautina kokoon kouristuneet kämmenet, kellä paikattuja haavoja edellisistä kamppailuista. Mukana olleilla oli eräällä harppu ja kohtaamispaikkana tuolla karun näköisellä väellä oli karu kallioluolasto. Kosteassa, kolkossa luolassa ei ollut mitään kovin hohdokasta. Mutta kohta tilanne yllättäen muuttui.

Tuo sivustaseuraamani joutoväkijoukkio kerääntyi luolan sisällä yhteen. Harpun sävelet alkoivat kaikua luolastossa ja välillä sen mukana myös raavaiden miesten karhea hyminä. Harpun soittaja lauloi haparoiden uuden kuuloista sävelmää. Sanoja, jotka kuulostivat kumpuavan avoimen, tarvitsevan sydämen sopukoista. 

Yhtäkkiä edessäni olevan epämääräisen joukon keskellä alkoi tapahtua jotain. Muutos oli silminnähtävää, vaikka mitään kovin fyysistä ei muutoksessa ollutkaan. Mutta karuun luolaan oli saapunut jotain melkein käsin kosketeltavaa. Jos etsisin parhaiten kuvailevaa sanaa muutoksesta, sanoisin että aivan kuin luolaan olisi astunut Kuningas.

Luolavisiittini jälkeen olin nauliintunut ajatukseen siitä, miten ylistyksen elämä on toisaalta niin hyvin salaperäistä ja toisaalta todella arkipäiväistä. Oli sitten koolla kohtaamisessa yksi tai satapäin, ovat puitteet usein hyvin arkiset. Kirkkaat valot katossa paistavat suoraan silmiin ja huoneen seinillä roikkuu ehkä outoja julisteita. Päässä pyörii vielä joukko jokapäiväisiä pohdintoja, kauppalista vilisee silmissä. Olo on ehkä hieman hölmistynyt, mutta myös ehkä odottava. Kiireen ja kelloa vastaan juoksemisen aiheuttama hiki puskee vielä otsalle. 

Mutta kun Kuningas astuu huoneeseen, tuo kaikki himmenee taka-alalle. Aivan kuin joku kääntäisi valokatkaisijan himmennintä. Sydämet nauliintuvat täydellisen Rakkauden ruumiillistumaan. Kun Kuningas ja hänen morsiamensa kohtaavat, ei sitä voi sanoilla kuvailla. Ja se jättää lähtemättömän jäljen sydämeen.

Pia

 

Kuva: FreeImages.com/ Liz Ashe