Katsoimme pari viikkoa sitten pienryhmässämme amerikkalaisen dokumentin ”Finger of God”, jossa eräs mies rupeaa tutkimaan kristillisissä piireissä tapahtuvia ihmeitä. Hän reissaa ympäri maailmaa, haastattelee ja kuvaa ihmisiä, jotka ovat kokeneet tai nähneet Jumalan tekevän jotain yliluonnollista. Joku on saanut uuden silmän, joku kultahampaan, joku löytänyt raamattunsa välistä mannaa. Monet ihmeistä ovat niin erikoisia, että tekijänkään on vaikea ymmärtää niitä. Miksi Jumala laittaa kultahampaan pyörätuolissa olevan suuhun? Tuntuu järjettömältä.  Dokumentti oli siinä mielessä erikoinen, että tekijä ja haastateltavat vaikuttivat täysin normaaleilta ja selväjärkisiltä ja heidän rehellisyyttään oli vaikea epäillä. Suosittelen. Dokumentin voi katsoa osissa YouTubesta: http://www.youtube.com/watch?v=kkxF8eHePzs

Elokuva pisti meidät venyttelemään käsityksiämme ja pohtimaan omaa kuvaamme Jumalasta. Yritämmekö tehdä Jumalasta loogisemman ja kesymmän kuin mitä hän todellisuudessa on? Melkein kaikki olivat kokeneet selviä rukousvastauksia tai ihmeitä, mutta silti tuntuu vaikealta uskoa kun kuulee, että jossain kokouksessa on ilmestynyt kultapölyä tai jalokiviä tyhjästä. Toisaalta myös monilla oli kielteisiä kokemuksia kokouksista, missä on yritetty saada ihme aikaiseksi, vaikka väkisin. Jumalaa on vaikea saada toimimaan oman mielensä mukaan. Jumalaa on välillä vaikeaa ymmärtää, mutta kyseisen filmin perusteella ainakin huumorintajua Hänellä on.

Itse olisin varmasti suhtautunut elokuvaan toisin, jos en olisi aikaisemmin keväällä kokenut henkilökohtaista ihmettä. Olin rukoillut Jumalalta suuntaa elämääni ja opintoihini jo viimeisen vuoden ajan. Ajatus hengellisestä työstä ja siihen opiskelusta oli pyörinyt mielessäni, mutta en ollut saanut sisäistä varmuutta asiasta. Eräs perjantai-ilta rukoilin taas asiaa Jumalalta. Tietyssä mielessä luovutin ja päätin, että jos en saa selkeää kutsumusta, niin jätän asian sikseen. Seuraavana päivänä menimme vaimoni Paulan kanssa Järvenpään vapaaseurakunnalle kokoukseen, jossa Paulan veli, monille tuttu Jussi Korvajärvi, oli puhumassa. Olin normaalia matalammassa vireessä ja istuskelin rauhallisesti penkissä tavallinen tympeä ilme naamallani, kunnes ylistyksen aikana eräs mies käveli eteeni. Lyhyesti ja ytimekkäästi hän tokaisi: "Jumala näkee sun halun julistaa ja haluu sanoo sulle , että sulla on myös kutsu siihen." Sitten hän käveli pois. Hetki siinä meni asiaa ihmetellessä ja pakko oli vielä käydä kysymässä kyseisen profetian tuojalta, että mistä lähteestä hän oli tietonsa onkinut. Vaihtoehdoiksi ei jäänyt oikein muuta kuin, että Jumala oli puhunut! Ei tämä nyt varmaan ketään ateistia uskovaksi käännytä, mutta silti en pysty edes selittämään, kuinka tärkeää se oli minulle. Jumala vastaa rukouksiin!


Tommi, Nuorten miesten pienryhmän vastuuhenkilö

Kommentit

Lisää omasi
 1. avatar

  peetu 30. kesäkuuta

  täyttä roskaa,verrattavissa katoliseen taikuuteen.Jumalasta tehdään täys pelle jota jenkki saarnaajat voi käskyttää miten haluaa.Voi pyhä yksinkertaisuus.

 2. avatar

  Tarja 1. heinäkuuta

  Katseltuani filmin, se tietenkin kosketti, mutta ei siten, miten tuon seurakunnan ihmiset sen kokivat. En voi sanoa mikä tuossa on totta tai ei, mutta en pidä mahdottomana sitä, etteikö nuo ilmiöt ja ihmeet olisi tapahtuneet.

  Tulee käsitellä Jumalan tarkoitusperiä ja tahtoa elämässämme. Kukaan ei ymmärrä miksi nuo tapahtuivat, eikä kyse välttämättä ole ihan vaan Jumalan huumorintajusta. Hän suhtautuu meihin vakavasti ja taistelee meidän sieluisamme joka hetki.

  Maailmassa vallitsee alituinen hyvän ja pahan tasapainottelu yksilötasolla ja globaalisti. Jumala haluaa meiltä uskollisuutta ja sitoutuneisuutta hänen tahtonsa tekemiseen omassa elämässämme. Hänen tahtonsa ilmenee meidän teoissamme suhteessa lähimmäisiimme ja ympäristöön ja yhteisöön missä elämme.

  Saatana käyttää kaikki keinot saadakseen ihmiset keskittämään aikansa ja ajatuksensa uskonsa epäolennaisiin asioihin. Tällaisissa ilmiöissä on riski, ettei ihmeen tekijänä olisikaan itse maailmankaikkeuden Herra vaan hänen pahin vihanpitäjänsä Saatana, joka myös ihmeitä osaavana taikurina voi petollisesti johtaa meidät ihmeiden metsästykseen, luullen, että Jumalalla on näiden kautta meille jotain syvällistä kerrottavaa.

  Sen sijaan, että keskittyisimme todellisuuteen ja siihen, miten Jumalan Sana toteutuu maailmassa tälläkin hetkellä ja miten lopun ajan tapahtumat ovat silmiemme edessä toteutumassa, keskittyy iso joukko ihmisiä itsekkäisiin ihmeisiin, jotka eivät lähennä meitä Jumalaan tai sitouta meitä Hänen palvelustyöhänsä tai lähimmäistyöhön tai vapaaehtoistyöhön tai kuuliaisuuteen hänen sanansa mukaan.

  Maailmassa ihmisten parissa on paljon työtä, johon meidän tulisi valjastaa sydämemme, ajatuksemme ja rukouksemme. Ilmiöihin ja niiden esimiseen keskittyessämme, unohdamme Jumalan valitun kansan, Hänen silmäteränsä, jota meidän tulisi rakastaa ja siunata.

  Toivon ja rukoilen, että mahdollisimman moni ohittaisi nämä ihmeet, joiden tekijästä emme voi olla varmoja. En ihmettelisi lainkaan näinä aikoina, etteikö hän, siis Saatana, eksyttäisi todellakin valitutkin, kulkien "kuin kiljuva jalopeura, etsien kenet saisi niellä".

  Olkaa varuillanne, etsikää totuutta, Hänkin haluaa sitä meiltä salatuimpaan asti.

  -Tarja, 1.7.2009

 3. avatar

  Tarja 5. heinäkuuta

  http://www.youtube.com/watch?v=OLwB1PYOG5A Ylistetty olkoon Ihana Israelin Jumala!

 4. avatar

  Tommi Ahonen 6. heinäkuuta

  Kannattaa Peetu katsoa se dokumentti. Luulen että tiedän mitä tarkoitat Jumalaa käskyttävillä jenkkisaarnaajilla, mutta mun mielestä toi ei liittynyt niihin mitenkään...

 5. avatar

  peetu 8. heinäkuuta

  Tommi, jostain syystä suurin osa hengellisestä roskasta tulee jenkeistä jota me täällä Suomessa pureskelematta otamme vastaan seurakuntiimme. Milloin on nauru herätystä, milloin kultahippuja ja milloin mitäkin.Ihmeet ja ilmiöt ja niiden perässä juoksemisesta on tullut tärkeämpää kuin pysyä terveessä raamatullisessa opetuksessa.Jeesus ei suostunut olemaan ihmisille klouni kun paholainen halusi Hänen hypätä jyrkänteeltä alas ja tehdä meille yksi temppu ja shouw,siihen Hän ei suostunut.Olemme viihteellistäneet uskomme johon pidän suurinpana syyllisinä jenkkiläisen pitää aina olla hyvämeininki kristillisyyden.Koska se myy.t peetu

 6. avatar

  Miki 4. elokuuta

  Mainitsen kolme ihmettä: Polveni parani rukouksessa, sitä ennen polvi oli niin kipeä että se olisi pitänyt leikata, mutta tänään se on täysin terve ja Toinen oli lääkärin toteama tenniskyynärpää. Eräässä kokouksessa menin saarnaajan luo ja hän sanoi että sinulla on käsi kipeä ja vastasin että niin on. Lyhyt rukous. Ja seuraavana päivänä testasin käden toimivuutta kuntosalilla ja kädessä ei ollut mitään vikaa. Kolmas ihme on KULTAHIPUT. =) Niitä on monesti ilmestynyt ollessani kotona. Kerran niitä ilmestyi kahden ei-uskovan kasvoille ja käsivarsille kun kerroin heille Jeesuksesta. Ja on muitakin tapauksia missä hippuja on ilmestynyt. Kun mietin että vievätkö nämä ihmeet minua kauemmaksi Jumalasta ja Jeesuksesta, vai mitä minulle tapahtuu kun näitä ilmestyy? Ja miksi hippuja ilmestyy? Vastaus on: Innostun enemmän Jumalasta, rakastan enemmän Jeesusta. Ja olen ymmärtänyt että hiput ovat Jumalan yksi rakkauden osoitus, lahjojen ei aina tarvitse olla niin loogisia.
  Jos saat oman ihmeesi tai kuulet että joku on saanut ihmeen. Ota ihme vastaan lapsen omaisesti ja kiitä siitä Jumalaa. Innostu siitä ja sen kautta Jeesuksesta. Tutki itseäsi mihin sydämesi on suunnattu, ihmeisiin vain Jeesukseen. Jos uskot, otat vastaan, saat siunauksen ja ihmeesi tulee lisääntymään.
  Apt: 4:30...sairaat parantuvat ja tunnustekoja ja ihmeitä tapahtuu sinun pyhän Poikasi Jeesuksen nimen kautta."

 7. avatar

  Leszek 17. lokakuuta

  What a pity I can't understand all the messages but I did understand the film. Yes, I do believe in "Finger of God". There has been so much of It in my life recently. Greetings to Majakka-seurakunta!

 8. avatar

  Sami Saarinen 1. tammikuuta

  Kullan ja timanttien tekeminen tekisi monet asiat tyhjiksi. Etelä-Pohjanmaalla on kerätty ennen joulua Venäjän ja Karjalan uskoville ja ei uskoville vanhuksille elintarvikepaketteihin rahaa, että saavat niin kin harvinaisia tarvikkeita kuin sokeria, hunajaa, teetä ja jauhoja. Vanhat uskovat mummot itkevät puolituntia näiden suomalaisten vieressä, kun jostakin tulee uskomattomaan köyhyyteen ruokaa ja evankeliumia. Nämä mummot ja papat ovat varmasti rukoilleet tuhansia tunteja omaistensa puolesta, joita on kommunismin toimesta viety leireille kidutettavaksi ja tapettavaksi. Osa uskon, osa muiden syiden takia. Mihin hampurilasiten ja piirakoiden kyllästämät amerikkailaiset tarvitsevat kultaa ja 50 karaatin timantteja, jotka ovat uskomattoman kalliita? Mikseivät nämä mummot ja paapat saa samoja aarteita? Laupeudentyö nojaa kokonaan krisittyjen lahjoejen nojassa ja Jumalan armon, joka sllii työn. yhdellä tuollaisella timantilla ruokkisi Karjalassa koko kylän! Sen sijaan sellaiset, jotka eivät ole puutteessa saavat niitä. Karjalassa on pulaa kaikesta ja nämä saavat kultaa suoraan suuhun ja raamatun väliin. Joko se on suoraa huijausta, mitä menestysteologia on tai se on Saatanasta. Jumalasta se ei ole. Mutta ihminen uskoo mitä haluaa ja raha ja valta se vetää puoleensa tässäkin asiassa.

  Ei tarvitsisi Veikko Hurstin juhlia järjestää, jos sitä kultaa ja timanttia tulisi ovista ja ikkunoista. Yhdellä ohjelmassa olevalla henkilöllä oli peräti kuusi tälläistä arvotimanttia. Miksi Heikki Hursti vetoaa krisittyihin uudestaan ja uudestaan rukoilemaan ja harjoittamaan laupeutta, että työ voi jatkua? Onko Heikin usko niin vähäistä, että joutuu itse kerämään varat työhön vai mikä on?

  Huijausta ja isoa sellaista.

 9. avatar

  Tuija 11. huhtikuuta

  Ei oo roskaa vaan hienoa että jumala tekee suomen maassa ihmeitä teidän vika jos ette halua todistuksia ottaa vastaa, mutta totta on eikä oo taikuutta jeesus jonka isä lähetti maailmaa että hän sovitaisi ihmiskunnan synnit ja avaisi taivaan, ja hän on aikoo tie taivaaseen. Jumala elää ihanaa ja tuhansia muslimeja tulee uskoo joka kuukausi ja miljoonia ihmisiä tulee uskoon päivittäin ympäri maailmaa medioiden radion internetin ihmisten muutos kirjojen tv ohjelmien kautta sillä jumalan lapset vievät ilo sanomaa ympäri maailmaa päivittäin! Ja ihmiset kertoo siitä totuudesta mitä jeesus on muuttanut heidän elämänsä kun he ovat kohdanneet elävän jumalan! Tällaistä tekee jeesus

 10. avatar

  tuija 11. huhtikuuta

  kyllä se nii on että Jumala niitä ihmeitä tekee senkin että pyörätuoleista jopa nousee ihmisii jumalan voimasta ja pitkin maailmaa rukouskokouksia ja misssioita tehdää ihanaa jeesus elää. :33