Lähetystyö - jokaisen juttu?

Lähetystyö - jokaisen juttu?

Mikko 6. toukokuuta 2010

Eilisiltana lähetysmajakan pienryhmäillassa puhuimme mielikuvista, joita sanat "lähetystyöntekijä" ja "lähetystyö" meissä herättävät. Kävimme läpi sanoja kuten "seikkailu", "kulttuurit", "raamatun kääntäminen", "varvassandaalit" jne. Olimme mielestäni aika positiivisia, vaikka listalla oli myös sanoja kuten "torakka", "vaikeat ihmissuhteet", "väärinymmärrys", "laihat tulokset". 

Useimmille meistä lähetystyö tuo mielikuvia upeista auringonlaskuista, vieraista ja jännittävistä kulttuureista, mutta toisaalta mielessä pyörivät ajatukset myös raskaasta työstä vaikeissa ja alkeellisista olosuhteissa puutteellisin resurssein. Tässä kohtaa taitaa tulla vastaan omat rajat ja hiljainen toteamus siitä, ettei tämä ole minua varten. Tai saatat todeta, että koska et ole sairaanhoitaja, et voi lähteä lähetystyöhön Afrikkaan, tai oikeastaan mihinkään muuallekaan. 

Majakassa olemme puhuneet paljon siitä, että lähetystyö kuuluu tavalla tai toisella jokaiselle kristitylle. Se ei tarkoita, että jokaisen pitäisi lähteä lähetystyöhön - suurin osa meistä ei koskaan lähde - mutta jokaisella on rooli tässä suurimmassa tehtävässä. 

George Miley haastaa käsityksiä lähetystyöstä kirjassaan " Loving the church, blessing the nations". Hän toteaa, että jos lähetystyö kuuluu vain hengellisen työn ammattilaisille, suurimmalle osalle meistä jää katsojan osa, emmekä löydä järkevää tapaa olla mukana. Jos taas ymmärrämme lähetystyön, tai meille annetun tehtävän oikein, näkökulma muuttuu kokonaan. Yhtäkkiä tuo sana rupeaakin kommunikoimaan tarkoituksesta ja Jumalan kutsusta osallistua tehtävään, jossa jokaiselle kristitylle on paikka. Tämä tehtävä tarjoaa haasteen, johon voimme investoida elämämme tarkoituksenmukaisesti, luovasti ja kaiken lisäksi iloiten. Joillekin tämä tarkoittaa uraa lähetystyöntekijänä tai vaikkapa raamatunkääntäjänä, toiselle taas esimerkiksi kykyä kehittää liiketoimintaa ja mahdollisuuksia investoida lähetystyöhön taloudellisesti. 

Kysy, mikä on sinun paikkasi tässä kokonaisuudessa. Missä olet hyvä? Mistä asioista nautit? Missä haluat kehittyä? Mitä teet työksesi? Voitko taidoillasi täyttää jonkun tarpeen, joka voisi auttaa evankeliumin etenemisessä? 

Mikko, Majakan lähetysjohtaja