Lahjaa

Lahjaa

Pia 12. lokakuuta 2017

Rauhan mukanaan tuovat sanat ovat ihmeellisiä. Niiden varaan voi nukahtaa. Välillä saan Isän sanoista innostuksen. Välillä ne rauhoittavat levottoman mielen.

Olin palaamassa perheeni kanssa Israelista. Paluumatkalla lensimme suuren myrskyrintaman läpi. Suomalainen kapteeni huojensi matkustajien mieltä kertomalla pahimpien höykkyytysten ollessa vielä edessä, että kone kyllä kestää tulossa olevan myräkän. Mutta että kaikkien tulee kiinnittää turvavyönsä, ettei äkillinen ilmakuoppa heilauta penkistä ikävästi. Sitten hän jatkoi kertomalla kuinka oli juuri lentänyt saman myräkän läpi aivan onnistuneesti. Kapteenin sanat auttoivat minuakin nukkumaan yölennon ja täryytyksen ajan huolettomasti, keräten voimia seuraavaan päivään.

Isäni on auttanut minua rauhoittavilla sanoillaan tuon kapteenin tavoin elämässä suunnistamaan monien myrskyrintamien läpi. Yleensä myrskypilvien takana on odottanut jotain suurempaa luvattua. Lähtiessäni nuorena tiiminvetäjänä Venäjälle lastenleirityöhön, sain Isältä rohkaisua tiimin taloudellisiin haasteisiin. Koin iloa, kun sain antaa upouuden kesäksi löytyneen työpaikan palkasta tiimin puuttuvaan budjettiin. Olinhan rukoillut juuri sitä. Eräänä aamuna olin herännyt puhelinsoittoon ja stressaantuneena vastannut ensin kieltävästi yllättävään työtarjoukseen. Sitten hetken hiljaa rukoiltuani tiesin rauhasta, joka minut valtasi, että työpaikka oli vastaus rukouksiini ja soitin vastaanottavani sittenkin tuon paikan.

Nyt olemme perheenä luotsaamassa taas yhden myrskyrintaman läpi, edessä häämöttävää valoa kohti. Isoja ilmakuoppia olemmekin jo ihmeellisesti ylittäneet Isän avulla. Ja mitä onkaan vielä edessä, Isä ohjaa tätä keikkuvaa konetta. Huolenpitosi mykistää minut Isä, enemmän kuin myrskyn myräkkä pelottaa. Voin luottaa ikuisiin käsiisi koko elämäni. Rauhasi ja rakkautesi ovat suurinta rikkautta elämässäni. Sydämesi on hyvä ja se ei muutu.

Tämä seikkailijan luonnekin, jolla näihin matkoihin lähdemme, taitaa olla lahjaa sinulta.

Pia

 

Kuva: FreeImages.com/ Monika Vonnak