Luopumisen tuskaa

Luopumisen tuskaa

Jessica 14. syyskuuta 2012

Omistamisen tuska. Tavaroista luopumisen tuska. Valintojen tekemisen tuska. Hyvästi jättöjä ja eteenpäin katsomista. Vanhasta luopumista ja uuden aloittamista – tuskaa!

Näin sekavat ovat fiilikset, vaikka ilolla katson eteenpäin unelmien täyttyessä ja lähetyskentälle menon lähestyessä. Saarnaaja puhuu eri ajoista. Nyt koen elämässäni riemua siirtyessäni uusiin haasteisiin. Samalla tämä on hyvin vaikeaa, koska joudun luopumaan asioista ja ihmisistä. Miksi sitä lähti keräämään vanhaa Arabia astiasarjaa ja miksi ihmeessä ihastuin uuteen Iittalan Korento-sarjaan? Yritän puhua järkeä velloville tunteilleni: ”Astioitahan ne vain ovat.” Näinhän se on. Sitten ajattelen ihmisiä ja mietin, miten saisin kaikki fyysisesti mukaan matkalleni, jottei tarvitsisi jättää hyvästejä kenellekään.

”Koska meillä on ympärillämme näin suuri todistajien pilvi, pankaamme mekin pois kaikki, mikä painaa, ja synti, joka niin helposti kietoo. Juoskaamme kestävinä kilpailussa, joka on edessämme, katse kiinnitettynä uskon alkajaan ja täydelliseksi tekijään, Jeesukseen, joka edessään olevan ilon vuoksi kärsi ristin, häpeästä välittämättä, ja istuu nyt Jumalan valtaistuimen oikealla puolella.” Hepr. 12:1-2

Pienestä pitäen olen kantanut sydämelläni kansakuntia. Pienen ikuisuuden olen odottanut päivää, jolloin minut lähetettäisiin pidemmäksi aikaa lähetyskentälle. Tiedän, että ilo, jota tulen kokemaan siellä, ei ole mitään verrattuna tähän pieneen luopumisen tuskaan, jota koen tänään. Katson siis eteenpäin ja tippa silmäkulmassa karsin pientä omaisuuttani.

Valehtelisin, jos sanoisin, etten mieti lainkaan tulevaa ristiriitaisin tuntein. Valehtelisin, jos sanoisin, ettei lähteminen satu. Valehtelisin, jos sanoisin, ettenkö välillä miettisi ettenkö täällä voisi tehdä samaa työtä vielä paremmin kuin vieraalla maalla. Mutta tiedän, että paras paikka on olla Jumalan suunnitelman keskiössä. Tiedän, että onneni on olla Jumalaa lähellä. Siellä on rauha ja ilo. Ja ihan kaikki pelot ja epäilykset pyyhkiytyvät pois Hänen läsnäolossaan.

Jumalalla on suunnitelma meitä jokaista varten. Kaikille se ei merkitse siirtymistä toiselle mantereelle. Uskon kuitenkin, ettei Jumalan seuraaminen ole kivutonta kenenkään kohdalla. Ehkei sinulle tee tuskaa luopua astioista, mutta se voi olla jokin muu asia, josta joudut luopumaan, jotta Jumalan paras voisi tulla sinun kohdallesi. Kyseessä voi olla harrastus, mikä sinänsä ei ole paha, mutta vie kaiken aikasi ja energiasi niin, ettei sinulla ole aikaa siihen, mihin sinut on kutsuttu. Voi olla, että haasteenasi on ihmispelko, jonka joudut naulitsemaan ristille. Voit pelätä olla erilainen kuin muut, vaikka samalla tiedät tekeväsi kompromissin uskosi suhteen. Ei ole helppoa naulita mitään ristille. Mikään ei kuitenkaan vedä vertoja ilolle ja vapaudelle ristin toisella puolella!

Juostaan kestävinä katseet luotuna meidän uskon alkajaan ja täyttäjään, Jeesuksen Kristukseen. Hänellä on niin paljon hyvää varattuna meille jokaiselle. Hänen suunnitelmansa on paljon parempi kuin meidän omat säätömme.

Näin saarnaan itselleni ja jatkan tavaroitteni karsintaa.

Jessica, lähetyspienryhmäläinen
Majakan lapsityön johtaja

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    Maria 25. syyskuuta

    Karsinta kannattaa!! Tavaroiden, toimien, toiveiden, tekemisten, tunteidenkin... se vaan kannattaa:). Rohkaisevaa jutustelua, ihanan elettyä elämää. Kiitos Jessi!