Tiesitkö, että maailmassa on vielä noin 300 miljoonaa ihmistä, jotka eivät voi lukea Raamattua omalla äidinkielellään? Kieliä, joille tarvitaan Raamattu, on tiedossa n. 2000. Wycliffen kattojärjestön "Näky 2025" on aloittaa raamatunkäännöstyö vuoteen 2025 mennessä kaikissa kieliryhmissä, jotka sitä tarvitsevat.

Täällä ollessa minulle on valjennut, mitä kaikkea Wycliffe tekeekään. On muun muassa tärkeää tehdä lukutaitotyötä, jotta ihmiset osaavat lukea ja kirjoittaa omaa kieltään. Lukutaito on myös todella tärkeä ihmisten oman tulevaisuuden kannalta. Joskus se voi jopa erottaa elämän kuolemasta. Ajattele tilannetta, jossa nainen on käynyt lääkärissä ja saanut lapselleen lääkityksen. Kotona hän ei muistakaan annostelua, eikä osaa lukea ja erehdyksessä antaa yliannostuksen lääkettä lapselleen, joka menehtyy. Kuulin tällaisen tarinan ja se todella haastoi ajattelemaan.

Kaiken kielityön ohella Wycliffe myös opettaa ja rohkaisee ihmisiä käyttämään heille käännettyä Raamattua. Myös tähän työhön saat koulutuksen. Ainoa mitä tarvitset, on halu palvella Jumalan valtakunnassa.

Antti , Lähetys-Majakkalainen