Meneekö meillä niin huonosti?

Meneekö meillä niin huonosti?

Matti ja Sanna 8. huhtikuuta 2010

Majakalla järjestettiin helmikuun alussa ” Parhaani sinulle” -avioliittopäivä. Virve ja Make Pellinen opettivat loistavasti aiheista ”Anteeksiantaminen” ja ”Riitänkö sinulle, riitänkö minulle?” (ks. http://www.majakka.net/media/puheet/). Mukana oli myös loistava ylistysryhmämme, joka antoi meille myös pienen näytteen Katajainen Kansa –bändin  tuotannosta.


Edellä kuvatusta jo etukäteen innostuneena mainostimme päivää tutuille ja vähän tuntemattomammillekin. Jälleen kerran törmäsimme ajatusmalliin, joka saa meidät aina yhtä hämilleen: ”Meneekö meillä teidän mielestä niin huonosti, että meidän pitäisi tulla johonkin avioliittojuttuun?” Tämä ei ole ihan ensimmäinen kerta, kun kohtaamme ko. asenteen avioliittotyötä kohtaan. Meidänkin parisuhteesta on useamman kerran oltu huolissaan, kun oikein vedämme avioliittopienryhmääkin. Kyllähän silloin tilanteen pitää olla jo aika vakava, kun parisuhdetta pitää käydä oikein säännöllisesti hoitamassa…


Miksi ajatellaan, että parisuhdetta pitää hoitaa vasta sitten, kun se todella tarvitsee tekohengitystä tai kun tuntuu siltä, että ainut vaihtoehto on erota? Voisiko asiaa lähestyä jotenkin toisin? Huollammehan koteja ja autojammekin ennaltaehkäisevästi silloin, kun ne ovat meillä arkisessa käytössä ja oletamme niiden toimivan, emmekä vasta silloin, kun ne tuntuvat hajoavan käsiin ja vaativat kalliin ja perusteellisen korjauksen. Raamatussa kehotetaan useampaan otteeseen pitämään huolta myös avioliitostamme. Raamattu antaa melko tarkkojakin ohjeita siitä, miten miehen pitäisi kohdella vaimoa ja vaimon miestä (ef. 5:33, 1Tim.5:8, 1Piet.3:7, Kol.3:18-19, sananl.31:10-31).


Toki parisuhdettaan voi hoitaa monella muullakin tavalla kuin avioliittopienryhmässä tai –leireillä. Nostamme hattua jokaiselle parille, joka omatoimisesti vuodesta toiseen tietoisesti hoitaa parisuhdettaan. He uskaltavat nostaa kissat pöydälle tasaisin väliajoin. He kohtaavat toisensa uudestaan ja uudestaan sydämen tasolla asti.


Itse elämme tällä hetkellä lapsiperheen ruuhkavuosia ja parisuhteen äärelle pysähtyminen tahtoo kiireessä helposti jäädä. Meille avioliittopiiri ja -päivät ovat olleet parisuhteemme pelastus arjen keskellä. On ollut todella tärkeää pysähtyä pohtimaan, mitä parisuhteellemme kuuluu ja ennen kaikkea rukoilemaan avioliittomme puolesta.


Tällä pienellä mainospuheellamme haluamme rohkaista jokaista parisuhteensa hoitamiseen jo silloin kun kaikki on vielä hyvin. Ihanaa, siunattua kevään odotusta ihan jokaiselle!


Sanna ja Matti, avioliittopienryhmän vastuuhenkilöt