Minne olet menossa?

Minne olet menossa?

Antti Ronkainen 23. huhtikuuta 2009

Viime miesten pienryhmässä pohdimme oman elämämme kutsumusta ja näkyä.  Pysähdyimme miettimään miksi olemme olemassa ja minne olemme menossa.

 

 

Lähestyimme aihetta seuraavien kysymysten kautta:

  • Nautinko elämästäni
  • Koenko toteuttavani Jumalan tahtoa elämässäni?
  • Mikä on elämänkutsumukseni/näkyni/unelmani? Miten se liittyy nykyiseen työhöni, perheeseeni ja seurakuntaan?
  • Pitäisikö jotain muuttaa? Mitä? Miten? Milloin?


Näky

Jeremian valinta (Jer. 1:5) kertoo meille Jumalan suunnitelmasta elämäämme varten jo ennen kuin synnyimme. Tämä tuo kutsumuksen ja näyn pohtimiseen rentouden ja levollisuuden. Emme ole tässä prosessissa yksin.

Päämärättömyys voi tuoda ahdistusta ja estää nauttimasta elämästä. Habakukia (Hab. 2:2) kehotettiin kirjoittamaan näky niin selvästi, että sen pystyisi myös kiireessä ja vauhdissa lukemaan.

Raamattu puhuu paljon asioista, jotka liittyvät elämäntehtäväämme ja kutsuumme. Meidän on tarkoitus muuttua Kristuksen kaltaisiksi (Room. 8:29). Meille on annettu lähetyskäsky (Matt. 28:19). Meitä kehotetaan tekemään työtä (2 Tess. 3:10) ja olemaan aktiivisia omassa seurakunnassamme (Hepr. 10:25).  Meitä neuvotaan olemaan hyviä ystäviä (esim. Ef. 4:26). Meidät perheelliset on kutsuttu olemaan rakastavia puolisoita (Ef. 5:25) ja vastuullisia vanhempia (Ef. 6:4).

Raamatussa selkeästi ilmoitettujen asioiden lisäksi Jumala on antanut meille hengellisiä (Room. 6 ja 1 Kor. 12) ja luonnollisia lahjoja (esim. 2 Moos. 31:2-5). Näiden etsiminen ja löytäminen vaativat usein vaivannäköä.

Craig Groescherin kirjasta ”Chazown – A Different Way to See Your Life” (suomeksi Päivän kustantamana "Chažon - Oma elämä uusin silmin") on poimittavissa kuusi askelta, jotka auttavat meitä löytämään näyn elämäämme varten ja elämään sen todeksi.

  1. Päätä, että päämäärätön elämä ei ole sinua varten ja ala etsiä Jumalan johdatusta ja näkyä, jonka Hän on suunnitellut elämääsi varten.
  2. Löydä ja määrittele omat lahjasi, arvosi ja elämänkokemuksesi. Rukoillen tutki, miten nämä liittyvät toisiinsa ja osoittavat kohti Jumalan suunnitelmaa elämässäsi. 
  3. Kirjoita oma näkylausekkeesi ja määrittele tarkat, mitattavat ja kirjalliset tavoitteet, joiden avulla näkysi voi toteutua.
  4. Elä täysillä Jumalalle samalla vahvistaen elämäsi viittä tärkeää prioriteettialuetta: suhde Jumalaan, suhde toisiin ihmisiin, taloudellinen tasapaino, fyysinen hyvinvointi ja työelämä.
  5. Ala rukoillen järjestää asioita niin, että näkysi voi tulla osaksi työelämääsi.
  6. Ymmärrä, että ilman lähellä olevien ystäviesi apua et voi koskaan toteuttaa Jumalan suunnitelmaa omassa elämässäsi.


Mitä mieltä olet näistä askelista? Tervetuloa jatkamaan keskustelua Majakan miesten pienryhmään.

Antti Ronkainen, miesten pienryhmän vastuuhenkilö