Missä olet viiden vuoden päästä?

Missä olet viiden vuoden päästä?

Mikko 15. huhtikuuta 2009

Oletko koskaan ajatellut, että haaveen kirjoittaminen paperille kasvattaa sen todennäköisyyttää toteutua? Kirjoittaminen voi tuntua jopa hieman pelottavalta. Haave paperilla, mustaa valkoisella, näyttää jotenkin konkreettiselta.

Majakan lähetyspienryhmässä, Lähetys-Majakassa, olemme tänä keväänä kirjoittaneet haaveita paperille. Lähetystyö on jokaisen lähetys-majakkalaisen erityinen mielenkiinnon kohde. Osa meistä on jo ollut jollain lähetyskentällä, osa unelmoi lähetystyöhön lähtemisestä ja osa vielä miettii paikkaansa lähetystyössä.

Olemme Lähetys-Majakassa työstäneet lähetyssuunnitelmia. Joidenkin suunnitelma on lähtemissuunnitelma ja toisten lähettämissuunnitelma. Emme jääneet pelkkiin unelmiin, vaan mietimme, millaisia konkreettisia askelia tuon unelman toteutuminen minulta vaatii: kouluttautumista, Raamatun opiskelua, säästämistä, aikataulun miettimistä, rukousta... Näiden listaaminen on paitsi palkitsevaa myös hiukan pelottavaa. Eräs sankareistamme kiteytti tuntemuksensa sanaan "aarrgh!" Lähtemisestä tulee vähän konkreettisempaa.

Entäs sitten se lähettämissuunnitelma? Mitä se voisi tarkoittaa käytännössä? Lähetystyö kuuluu jokaiselle kristitylle. Kaikki eivät lähde, mutta kaikki voivat olla lähettämässä. Tämä voi tarkoittaa lähetin tukemista taloudellisesti, sitoutumista rukoukseen tai vaikka lyhyitä lähetysmatkoja. Lähetyskäsky ei ollut ehdotus vaan käsky. 

Prosessi jatkuu. Lähetyssuunnitelma on vasta ensimmäinen askel ja vaikka haaveet ovatkin nyt lähempänä toteutumista, ne ovat vasta paperilla. Ainakin on tiedossa, mihin suuntaan seuraava askel olisi hyvä ottaa.

Mikä on sinun unelmasi? Missä olet viiden vuoden päästä? Mitä sinusta on tulossa ja minne olet menossa, jos jatkat nykyistä rataasi?

Mikko, Majakan lähetysjohtaja