Mitä Herra saa?

Mitä Herra saa?

Antero Laukkanen 15. maaliskuuta 2013

Olin marraskuussa GLS-johtajuusseminaarissa, josta suuresti iloitsin. Eräässä luennossa oli yhtenä kysymyksenä, kuinka voisin antaa kaikkeni Herralle. Luennon jälkeen olleessa hiljaisessa pohdintahetkessä mietin, mitähän se Herra tästä minun virityksestäni oikeasti haluaa? Mielelläni kaiken annan, mutta onko vastaanottaja yhtä innossaan, kuin antaja. Mitä mahtaa taivaalla olla käyttöä tällaiselle maalliselle olennolle? Ja kun vielä mietiskelyäni syvensin, siirtyivät ajatukseni jo inhorealismin puolelle, kuvittelin tilannetta, jossa Jumalan pyhyys ja minun epäpyhyyteni olisivat yhteisissä hommissa. Että silleen.

Johtopäätös oli varsin selkeä: työnhaku peruutettu. Tai, jos minä olisin Jumala, en ottaisi hommiin minua. Ja kun vielä syvensi ajatteluani, tulin vielä synkempään tulokseen, tässä ei ole järjen häivää. Työntekijä on vailla ominaisuuksia ja työstö taivaan hommiin kestää koko elämän, jos edes riittää.

Sitten hokasin, tässä ajattelussani on jotain aivan nurinkurista. Koko ihmiskunnan historian on Jumala kuitenkin aina kutsunut ihmisiä hommiinsa vapaalla työnhaulla. Ja ei se materiaali ole ennenkään kovin kummoista ollut. Miksi sitten edes ajattelen, niin kuin ajattelen? Nyt on saatava tämä juttu johonkin järkevään loppupäätelmään, muuten alkaa ahistaa.

Mitä Herra saa, siitähän tämä ajatus lähti liikkeelle. No, Herra saa sen mitä on hommiin hakenut, eli minut. Tällaisenani, koska on tällaisen kutsunut ja halunnut. Jeee. Mahtavaa. Herra saa minut ja minä… hm, aika paljon enemmän. Ei huono diili. Mitä tästä sitten tulee, se onkin jo sitten toinen juttu.

Antero Laukkanen