Mitä sinulla on talossasi?

Mitä sinulla on talossasi?

Pia 21. helmikuuta 2017

Sain kodinlaittoinnostuksen. Huoneiden vaihdosta se lähti kytemään. Budjettia olisi ollut hauska venyttää, mutta tein sen vain mielessäni ja palasin sitten järkiini. Jotain piristystä lastenhuoneeseen, mutta maltilla. Kun sitten mielessäni laskeskelin, paljonko juliste kehyksineen ja hyllytauluineen maksaisi, ymmärsin että tässä kohtaa budjetti paisuisi liikaa. Tavoitteenahan kun oli saada matkaan mukaan myös pojille iloa tuovat pallovalot talven pimeää karkottamaan. 

Tässä kohtaa tuumailujani, noin puolen päivän aikoihin, päätin helpottaa oloani ja huokaisin turhauttavan rastini Isän puoleen. Kiitin häntä siitä, että hän voisi tulla tähän kodin somistusoperaatioon mukaan. Sen jälkeen paneuduinkin sitten takaisin muihin hommiin.

Ei ehtinyt tuo samainen päivä kulua loppuunsakaan, kun sain yhtäkkiä touhuni keskellä ahaa-elämyksen. Mitä minulla oli kodissani? Siellä keittiön askartelukaapissa, vinot pinot. No niitä tekemiäni maalauksia. Saman tien ropisi hurjaksi paisuneesta sisustusostossuunnitelman menoerästä puolet pois.

Iloa puhkuen kiitin Isää siitä, että hän oli avannut silmäni näkemään sen, mitä minulla jo oli. Sitten olinkin jo pian pläräämässä maalauskansiota pikkusomistajien kera ja suuntaamassa loppuja tarpeellisia hakemaan.

Illalla tuumin vielä itsekseni, että tässä se taas nähtiin. Isä on kiinnostunut minusta ja näköjään myös projekteistani. Jopa siitä, mitä tyhjille seinilleni laitan. Ilosta pikkukatsojien silmissä, kun itse valittu karhun kuva nököttää seinällä kehyksessä. Kyllä se varmaan on niin. Otin vielä ennen nukkumaan menoa Raamatun käsiini ja selasin äkkiseltään esiin peukkupaikan. Osuin Toisen kuninkaiden kirjan kohtaan 4:2, jossa Elisa auttaa köyhää leskeä. 

"Sano minulle, mitä sinulla on talossasi."

Siinä osa profeetta Elisan lausahdusta, palanen keskustelusta, jonka lopputuloksena nainen pääsi veloistaan ja sai pelastettua kaksi poikaansakin orjuudelta.

Tässä kohtaa pysähdyin. Huokaisin rukouksen. "Isä, auta minua aina näkemään sinun silmilläsi, mitä minulla jo on." Sillä siinä kai on, paitsi kiitollisuuden ydin, myös mahdollisuus ihmeille. Naisen kotoaan löytämä öljy ei loppunut, ennen kuin kaikki lainatut astiat olivat täynnä. Mietin, mikä loppumaton hyvyys minulla on ulottuvillani, kun Isäni läsnäoloa kaadetaan minun alati vuotavaan astiaani. Ei lopu öljyn tulo, ei koettu yhteys. Kiitos Jeesukseni. Astun jälleen kohti seuraavaa haastettani tämä kirkkaana mielessäni.

Pia

 

Kuva: FreeImages.com/ Duygu Agar