Miten voin saada mielenrauhan? - 2

Miten voin saada mielenrauhan? - 2

Miten voin saada mielenrauhan - 2 29. elokuuta 2014

Tämä on jatkoa ensimmäisestä osasta (linkki).

Miten Mooses pystyi elämään mielentyyneydessä ja olemaan sovussa itsensä kanssa? Mooses ei elänyt tunteidensa varassa, vaan perusti elämänsä Jumalan elämää varten antamille periaatteille. Jumala ei varmaankaan halua meidän rakentavan elämäämme pikkumaisten sääntöjen, vaan suurten periaatteiden varaan. Heprealaiskirjeen 11. luvussa kerrotaan miten Mooses oppi perin pohjin neljä elämän perusperiaatetta. Uskon, että meistä jokainen voi omaksua ne.

Ensimmäiseksi Mooses selvitti kysymyksen: “Kuka minä olen?” (Hepr. 11:24). Mooses oli heprealainen, mutta kasvatettu egyptiläiseksi. Kun hän vartuttuaan pääsi selville totuudesta, hän joutui identiteettikriisiin. Hänen piti tehdä valinta: elääkö heprelaisen orjajoukon kanssa vai jäädäkö elämään palatsin ylläkylläisyydessä. Mooses päätti hyväksyä oikean identiteettinsä. Hänen päätöksensä hinta oli kahdeksankymmentä vuotta autiomaassa.

Ensimmäinen mielenrauhan perustekijä on: Älä yritä olla joku, jota et ole. Jumala loi meidät ja rakastaa meitä juuri sellaisina kuin olemme kaikkine vikoinemme. Me olemme hänen silmissään ainutlaatuisia. Jumalan rakkaus, agape, ei esitä mitään vaatimuksia; se rakastaa kohdettaan sellaisenaan. Jumala on kiinnostunut meistä itsestämme.

Valinta on meidän; voimme teeskennellä olevamme joku muu tai hyväksyä Jumalan suunnitelma ja olla se, joksi meidät on tarkoitettu. Jumala antaa meille identiteettimme mukana arvokkuuden. Uudessa testamentissa on runsaasti esimerkkejä siitä, miten Jeesus hyväksyi jokaisen kohtaamansa ihmisen ja osoitti heille rakkauttaan.

Raamatussa meitä kutsutaan Jumalan lapsiksi. Joh. 1:12 sanoo: “Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi oikeuden tulla Jumalan lapsiksi.” Olemme Jumalan perheen jäseniä, meillä on Isä. Jumala sanoo meille: “Älä pelkää, minä olen sinut lunastanut, minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun.” (Jes. 43:1). Tämä tuo minulle turvallisuutta, ja kun löydän oman identiteettini, saan rauhassa olla oma itseni, riisua naamiot ja roolit. Kun lakkaan yrittämästä olla joku, jota en ole, voin hellittää ja antaa Jumalan toimia elämässäni. Tämä on ollut minulle kova läksy!

Titta

Kommentit

Lisää omasi
  1. avatar

    keijo 2. syyskuuta

    Joo näi Herra on hyvä meille ja on armolinen ja sitten alkaa hän meitä kasvattamaan ja ohjaamaan elämän tiellä pyhitykseen ja enemmän Herran kaltaiseksin ja kantaman hedelmää ja hänen tosdistusta elämässä armon hengen avulla ,kiiitos ja siunausta,keijo södertälje