Odota sadonkorjuuaikaa

Odota sadonkorjuuaikaa

Titta 2. huhtikuuta 2015

Kirjoitus on viides ja viimeinen osa "Hedelmällinen elämä" -blogisarjassa (osa 1: http://www.majakka.net/weblog/hedelmallinen-elama-osa-1/, osa 2: http://www.majakka.net/weblog/kasvata-juuria/, osa 3: http://www.majakka.net/weblog/kitke-rikkaruohot/ ja osa 4: http://www.majakka.net/weblog/ole-yhteistyossa-jumalan-kanssa/).

Odota sadonkorjuuaikaa

Minun on siis kasvatettava hyvät juuret, kitkettävä rikkaruohot pois ja oltava yhteistyössä Jumalan kanssa kiittämällä ja ylistämällä häntä hänen tehdessään karsimistyötään minussa. Minun on myös odotettava sadonkorjuuaikaa.

Kun tarkastelen omaa hengellistä kasvuani, voin ihmetellä: miksi minulta kestää niin kauan tulla paremmaksi? Olen ollut uskossa jo niin ja niin monta vuotta, mutta en huomaa juuri mitään muutosta. Kamppailen yhä vain heikkouksieni kanssa. Miksi ihmeessä? Siksi, että hengellinen kasvu vie aikansa luonnollisen kasvun tavoin. Parhaat hedelmät kypsyvät hitaasti.

Jeesus puhuu Johanneksen evankeliumin 12. luvun jakeessa 24 omasta kuolemastaan, mutta hänen kuvailemansa periaate sopii myös meihin. Hän lausui näin: ”Totisesti, totisesti: jos vehnänjyvä ei putoa maahan ja kuole, se jää vain yhdeksi jyväksi, mutta jos se kuolee, se tuottaa runsaan sadon.” 

Ydinasia, jota Jeesus tässä painottaa, on että kuolema käy elämän edellä. Kuten vehnänjyvän on kuoltava tuottaakseen elämää, meidänkin on kuoltava itsellemme tuottaaksemme hengellistä kasvua. Omalle itsekkyydelle kuoleminen vaatii aikaa. Kun Johanneksen evankeliumin 15. luvussa puhutaan viiniköynnöksestä ja oksista, avainsana on pysyä. Kristuksessa pysyminen merkitsee olemista yhteydessä häneen, turvaamista häneen, elämistä hänelle ja luottamista siihen, että hän tekee omaa työtään meissä oman täydellisen ajoituksensa mukaan. Meidän ei siis pidä koskaan antaa periksi. Me olemme Jumalalle otollisia kaikissa hengellisen kasvun vaiheissa. Hän ei odota, milloin meistä tulee täydellisiä, jotta hän alkaisi rakastaa meitä. Hän ei koskaan ole rakastava meitä enempää kuin hän jo nyt rakastaa.

Galatalaiskirjeessä (5:22–23)  on luettelo Hengen yhdeksänkertaisista hedelmistä. Voimme pohtia miten nämä ominaisuudet voidaan nähdä Jeesuksen elämässä ja turvata siihen, että hän synnyttää niitä meissäkin Pyhän Henkensä työn kautta. Käytännössä voisimme esimerkiksi keskittyä yhteen tiettyyn Hengen hedelmään kuukauden ajan vuorollaan seuraavan yhdeksän kuukauden ajan.

Voimme ryhtyä kasvattamaan syviä juuria viettämällä aikaa Jumalan sanan ääressä päivittäin. Jos olemme ottaneet kolme ensimmäistä askelta, korjuuaika koittaa vääjäämättä!

Voin kumartaa pääni rukoukseen ja kertoa Jumalalle, että tahdon noudattaa kasvun suunnitelmaa, jonka hän on minulle laatinut. Hän on antanut voiman, niin että elämäni voi muuttua. Ei ole liian myöhäistä tehdä se.

Titta