Olemisen ja tulemisen välinen ero

Olemisen ja tulemisen välinen ero

Antti Ronkainen 1. heinäkuuta 2010

Meillä Majakassa on aivan huikea vuosi takana. Meistä kukaan ei olisi voinut edes aavistaa vuosi sitten lomille lähdettäessä, mitä Jumalalla oli varattuna meitä varten. On ollut uskomattoman hienoa kokoontua entisen hotellin tiloissa ja nähdä konkreettisesti, että Jumalalle on kaikki mahdollista. 

Elämme seurakuntana jatkuvassa ihmeessä ymmärtäen, että tämä ihme ei johdu meidän erinomaisuudesta tai erityislaatuisuudesta, vaan Jumalan hyvyydestä, rakkaudesta ja armosta meitä kohtaan.

Hulppeiden tilojen ja mahtavan rakennusprojektin keskellä ymmärrämme syvästi, että Majakka ei ole tila vaan näkemys. Majakka on näkemys sinusta ja Jumalasta, näkemys sinusta Hänen suunnitelmassaan ja siitä, että voit parhaiten Jumalan lähellä. Majakka on myös näkemys siitä, että seurakunta ei ole rakennus, vaan Jumalaa rakastavat ihmiset, jotka oppivat jakamaan elämää yhdessä. Rakennukset tulevat ja menevät, mutta Jumala ja hänen seurakuntansa pysyy.

Henkilökuntana haluamme kiittää jokaista Majakan rakennustyössä mukana olevaa. Olette ihania ihmisiä ja on suuri etuoikeus tehdä työtä kanssanne. Kiitos lastenhoitajat, pyhäkoulujen opettajat, rukouspalvelijat, ruokapalvelussa mukana olevat, pienryhmien vastuuhenkilöt, taloudesta vastuun kantavat, muusikot, laulajat, miksaajat, sanojen näyttäjät, rukoushuoneen vastuuhenkilöt, siivoojat, esirukoilijat, lähetystyössä mukana olevat, kahvilatiimi, raamattukurssien vastuuhenkilöt, aulaisännät- ja emännät, rukousaseman vastuuhenkilöt, webbitiimi, blogien kirjoittajat…

D. A. Carson kirjassaan ”The Difficult Doctrine of the Love of God” siteeraa Herman Bavinckia seuraavasti:

”Olemisen ja tulemisen välinen ero tuo esiin Luojan ja luodun välisen eron. Jokainen luotu on jatkuvasti tulossa joksikin.  Hän on muuttuva, jatkuvasti pyrkimässä johonkin, etsii rauhaa ja tyytyväisyyttä ja löytää levon Jumalassa, ainoastaan Hänessä, sillä ainoastaan Hän on puhdas olemassaolo (being) eikä joksikin tuleva (becoming). Sen vuoksi Raamatussa Jumalaa usein kuvataan Kallioksi…”'

Toivomme, että jokainen Majakan työssä mukava oleva voi löytää tänä kesänä levon Jumalassa.

Minä rakastan sinua, Herra, sinä olet minun voimani. Sinä päästit minut turvaan, sinä olet vuorilinnani. Jumalani, sinuun minä turvaudun, sinä olet kallio, olet kilpeni, sinulta saan avun ja suojan. (Ps. 18:2-3)

Jumala sanoi Moosekselle: "Minä olen se joka olen." Hän sanoi vielä: "Näin sinun tulee sanoa israelilaisille: 'Minä-olen on lähettänyt minut teidän luoksenne.'" (2. Ms. 3:14)

Hyvää kesää koko Majakan henkilökunnan puolesta!
Antti

Kuva iStockphoto