Viime kerralla puhuimme avioliittopienryhmässä miehen ja naisen rooleista avioliitossa. Keskustelu rönsyili perinteiseen tapaaan ja saimme nauraa monet makeat naurut oppiessamme samalla uusia asioita puolisoistamme. Alustuksena aiheeseen toimivat Paavalin tunteita herättävät ja usein väärinymmärretytkin neuvot:

 

Vaimot, olkaa omille miehillenne alamaiset niinkuin Herralle; sillä mies on vaimon pää, niinkuin myös Kristus on seurakunnan pää, hän, ruumiin vapahtaja. Mutta niinkuin seurakunta on Kristukselle alamainen, niin olkoot vaimotkin miehillensä kaikessa alamaiset. Miehet, rakastakaa vaimojanne, niinkuin Kristuskin rakasti seurakuntaa ja antoi itsensä alttiiksi sen edestä (Ef. 5:22-25).

 

 

Jospa osaisimmekin miehinä rakastaa vaimojamme kuten Jeesus on meitä rakastanut ja vaimoina kunnioittaa miehiämme niin kuin on tarkoitus. Näin Paavalin neuvot toimisivat liittomme rakennukseksi ja tukisivat roolejamme aviopuolisoina.

 

Avioliittopienryhmässä on ollut hienoa huomata miten erilaisissa elämäntilanteissa olevat ihmiset voivat löytää yhteisen sävelen ja tukea toinen toisiaan. Toiset ovat lähettämässä lapsiaan maailmalle ja toiset vasta opettelevat elämään lapsiperheenä tai yhdessä puolisonsa kanssa.

 

Kevään aikana olemme monta kertaa todenneet että Jumala on luonut todella ihmeellisen järjestelmän, avioliiton, jossa kaksi välillä aika erilaistakin liittolaista täydentävät toinen toisiaan. Avioliittopienryhmän kautta olemme lisäksi saanet kokea yhteyttä toisiin pareihin ja saaneet uusia ystäviä. Heidän kanssaan olemme voineet yhdessä unelmoida, iloita unelmien toteutumisesta ja kanssaelää vaikeina hetkinä.