Onko lohi viisaampi kuin ihminen?

Onko lohi viisaampi kuin ihminen?

Timo 24. lokakuuta 2014

Atlantin lohi syntyy joessa. Syntymänsä jälkeen poikanen elää joessa noin kaksi vuotta, jonka jälkeen se lähtee vaeltamaan merelle, jossa se syö, vahvistuu ja kasvaa. Lohi vaeltaa tuhansia kilometrejä! Sen jälkeen se palaa samaan jokeen, jopa samaan kutukuoppaan missä se on syntynyt! Wow! Sen jälkeen lohi kutee ja lähtee taas merelle. Sama kuvio jatkuu koko lohen elämän ajan! Minusta tämä on ihmeellistä? Miten se voi tietää minne sen pitää mennä??

Tähän on vastaus! Jumala on luonut sen ja antanut sille tarkoituksen ja tehtävän!

Lohi elää koko elämänsä ajan uskollisena Jumalan antamalle tehtävälle. Voisihan se vaikka uida Ibizalle ja ottaa rennosti ;-). Mutta se elää Jumalan tahdossa, tietäen sen olevan paras ja ainoa vaihtoehto, koska se on luotu siihen! Lohella tuskin käy edes mielessä tehdä jotain muuta?

No, entäs minä sitten?

Jumala on luonut minutkin ja antanut minulle ohjeet elämään sekä tarkoituksen elämälleni! Ihminen kyseenalaistaa kaiken, kun oppii ajattelemaan ja rupeaa luomaan omaa elämäänsä eli siis neuvomaan luojaansa! No, meillä on tietysti vapaa tahto, mutta se tuskin on tarkoitettu meille käytettäväksi Jumalan tahtoa vastaan, vaan nauttimaan Jumalan luomasta maailmasta!

No, miksi se on niin vaikeaa? Luulen, että kun raamattu puhuu lasten kaltaisuudesta, ei se tarkoita ”tutin imemistä”, vaan että luottaisimme epäilemättä Jumalaan. Nauttisimme elämästä. Emme ajattelisi järjellä, vaan sydämellä.

Niin lohella kuin ihmiselläkin on vaelluksellansa monta estettä/haastetta, verkot joihin voi juuttua ja joista ei pääse irti kuin huutamalla Jeesusta avuksi! Houkuttelevat uistimet/perhot jotka lipuu nenämme edestä ja joita ei pysty vastustamaan ja kun haukkaamme olemme koukussa! Ja taas kerran ei auta muuta kuin, huutaa Jeesusta!

Mieltäni kiehtoo ajatus jokea ylöspäin pyrkivästä lohesta joka hyppii villinä ja vapaana esteiden yli, nauttien elämästä, kiitäen kohti määränpäätänsä! Jos aistimme olisivat kehittyneemmät, niin luulen että kuulisimme lohen huutavan hypätessään kohti taivasta; Hallelujah!!!

Jos siis ihminen on viisaampi kuin lohi, niin eikö meidänkin kannattaisi vain hyppiä ja ylistää Jumalaa!!!
           
”Hän, joka opettaa meidät taitavimmiksi kuin maan eläimet ja viisaammiksi kuin taivaan linnut?"  (Job.35:11)

Timo