Pääkapellimestari - osa 1

Pääkapellimestari - osa 1

Teemu 13. huhtikuuta 2011

Jumala on meidän jokaisen elämän pääkapellimestari.  Raamatussa sanotaan, että Hän tuntee meidän elämän jokaisen päivän ennen kuin yksikään niistä on tapahtunut.

Psalmi 139:16. ”Sinun silmäsi näkivät minut jo idussani. Minun päiväni olivat määrätyt ja kirjoitetut kaikki sinun kirjaasi, ennenkuin ainoakaan niistä oli tullut.”

Ja samoin, Hän sanoo, että hänellä on meitä varten hyviä suunnitelmia, ei pahoja.  

Jeremia 29:11 “Sillä minä tunnen ajatukseni, jotka minulla on teitä kohtaan, sanoo Herra: rauhan eikä turmion ajatukset; minä annan teille tulevaisuuden ja toivon.”

Meille saattaa tapahtua kurjia asioita, mutta Jumala vie meidät läpi kaikista niistä tilanteista kohti sitä hyvää suunnitelmaa, josta tuossa Jeremian kirjan paikassa sanotaan. Meillä kaikilla on varmasti tilanteita, joita emme voi ymmärtää: miksi tuo ystävä petti minut, miksi tuo yhtiö antoi minulle kenkää, miksi minun rukouksiini ei vastattu?

Vaikka monet tilanteet saattavat tuntua epäreiluilta ja suorastaan vihollisen hyökkäyksiltä, niin tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteivätkö ne voisi kuulua Jumalan suunnitelmiin. Mitään ei tapahdu meille Jumalan sitä meille sallimatta. Kun joku ovi sulkeutuu, niin Jumala avaa meille aina paremman oven. Tämä edellyttää, että me pidämme oikean mielenlaadun ja elämme uskossa.

On tärkeä muistaa – Jumala on kaikkivaltias.  Hän olisi voinut estää sen, että joku ystävä petti sinut, tai että yhtiö antoi potkut. Mutta koska Hän antoi sen tapahtua, siihen on joku syy. Ja se syy on siinä, että Jumala haluaa tuolla tavalla viedä meitä siihen parhaaseen, minkä Hän on meille varannut.

Kun ymmärrämme, että Jumala on elämämme kapellimestari, se ottaa meiltä stressin kokonaan pois. Voimme mennä läpi pettymysten ja surujen lungisti, koska me tiedämme että ne eivät tapahdu sattumalta, vaan vievät meitä kohti meidän parasta.

Entäs jos Jeesus olisi ruvennut kapinoimaan Jumalaa vastaan, kun Juudas petti hänet? Hän olisi voinut sanoa: ”Hei – hän sentään oli mun opetuslapsi. Miksi sä annoit tuollaista tapahtua?”  Ei Jeesus tehnyt näin. Hän tiesi jo alusta pitäen, että Juudas tuli kavaltamaan hänet. Itse asiassa, Jumala käytti Juudasta enemmän kuin ketään muuta opetuslasta!  Aika radikaalia!  Ilman kavallusta ei olisi ollut ristiinnaulitsemista.  Ilman ristiinnaulitsemista ei olisi ollut ylösnousemusta. Ilman ylösnousemusta meillä ei olisi sovitusta! Ajattele, että henkilö joka petti Jeesuksen, oli avainroolissa siinä, että Jeesus täytti tehtävänsä maan päällä.

Teemu, Majakan ruokapalvelun vastuuhenkilö