Pääkapellimestari - osa 2

Pääkapellimestari - osa 2

Teemu 20. huhtikuuta 2011

Meidän haaste on pitää luottamus Jumalaan – silloinkin kun me täällä maailmassa purraan hammasta ja purnataan Jumalalle: ”Miksi tämä asia ei tapahdu siinä järjestyksessä, kun minä haluan?” Silloin Jumala katsoo alas ja hymyilee: ”Minä rakastan sinua aivan liian paljon, jotta antaisin tapahtua kaiken sen, minkä pyydät.” Aivan varmasti – jonain päivänä - voit katsoa taaksepäin ja ymmärtää, miksi joku asia, joka aikanaan oli hirveä pettymys, itse asiassa mahdollisti sen, että olet tänä päivänä siinä, missä olet. Silloin kiitetään Jeesusta!

Toisessa Mooseksen kirjassa kerrotaan Jumalan kovettaneen Faaraon sydämen, jotta Jumalan voima tulisi yhä selvemmin ilmi Israelin kansan Egyptistä vapautumisen vaiheissa. 

2 Moos. 7:2 Puhu kaikki, mitä minä sinun käsken puhua; ja Aaron, sinun veljesi, puhukoon faraolle, että hän päästää israelilaiset maastansa.3. Mutta minä paadutan faraon sydämen ja teen monta tunnustekoa ja ihmettä Egyptin maassa. 4. Ja farao ei kuule teitä, mutta minä asetan käteni Egyptiä vastaan ja vien pois joukkoni, kansani, israelilaiset, Egyptin maasta, toimittaen suuret rangaistustuomiot. 5. Ja egyptiläiset tulevat tietämään, että minä olen Herra, kun minä ojennan käteni Egyptin yli ja vien pois israelilaiset heidän keskeltänsä."

Tästä voimme päätellä Jumalan olevan vihollistemme yläpuolella. Jumala sallii vihamiesten vastustaa meitä ja laittaa kapuloita rattaisiin, mutta tämäkin tapahtuu, jotta Hänen voimansa tulisi yhä selvemmin näkyviin hänen vapauttaessaan meidät.

Ajatellaan Daavidia. Kuka hän oli?  Köyhä paimenpoika.  Ja mitä Jumala salli tapahtua Daavidille? Hän salli Goljatin, jättiläisen, tulla kaksintaisteluun Daavidin kanssa. Daavidin voitettua Goljatin Jumalan avulla, hän pääsi kiinni omasta suunnitelmastaan. Koko Israelin kansa tiesi kuka Daavid oli, miten oikeamielinen sydän hänellä oli ja he rupesivat näkemään hänet kuninkaana eikä lammaspaimenena.

 Ajattele Joosefia - Herra antoi hänelle unelman olla kansojen johtaja. Mitä tapahtui? Hänen veljensä myivät Joosefin orjaksi, Potifarin vaimo valehteli hänestä ja hänen vankitoverinsa unohti hänet, vaikka oli itse vapautunut aivan kuten Joosef oli nähnyt profeetallisessa unessaan. Joosef ei kuitenkaan katkeroitunut, vaan säilytti luottamuksen Jumalaan tietäen, että Hän on elämän pääkapellimestari. Ajan täytyttyä Joosef näki unelmansa toteutuvan. Ajattele – hän sai siirtää jopa oman sukunsa nälänhädän keskeltä Egyptiin. Vaikka hänen veljensä olivat syyllisiä myytyään hänet orjaksi, niin Joosef sanoi:

1 Moos. 45:4 “Minä olen Joosef, teidän veljenne, jonka myitte Egyptiin. 5. Mutta älkää nyt olko murheissanne älkääkä pahoitelko sitä, että olette myyneet minut tänne, sillä Jumala on minut lähettänyt teidän edellänne pitääkseen teidät hengissä. 6. Kaksi vuotta on nyt nälänhätä ollut maassa, ja vielä on jäljellä viisi vuotta, joina ei kynnetä eikä eloa korjata. 7. Niin Jumala lähetti minut teidän edellänne säilyttääkseen teille jälkeläisiä maan päällä ja pitääkseen teidät hengissä, pelastukseksi monille. 8. Ette siis te ole lähettäneet minua tänne, vaan Jumala; hän asetti minut faraon neuvonantajaksi ja koko hänen hovinsa herraksi ja koko Egyptin maan valtiaaksi.

Joosef tiesi, että hänen veljiensä juoni oli ollut Jumalan sallima, jotta hän voisi pelastaa kansan.

Ajattele – kun elämme elämää Joosefin tavoin, voimme kiittää Jumalaa sekä hyvistä että huonoista päivistä. Jos joku ovi ei aukea, joku työpaikka ei avaudu tai ihmissuhde ei toimi, niin silloin meidän tulisi pitää pieni ylistyskokous. Vastustus voi hyvin tarkoittaa sitä, että Jumala haluaa viedä meidät uudelle tasolle elämässämme.

Ainoa syy, miksi emme pääsisi täle uudelle tasolle elämässämme, on katkeroitumisemme ja haluamme kostaa ihmisille, jotka tekivät meille vääryyttä. Oikea tapa on sanoa Herralle: “Jeesus, en ymmärrä tätä, mutta kiitän Sinua ja tiedän, että Sinulla on kaikki langat käsissä”.” Näin menemme eteenpäin uskossa ja Jeesus avaa takuulla ne ovet, jotka Hän hyvässä suunnitelmassaan haluaa meille avata.

Teemu, Majakan  ruokapalvelun vastuuhenkilö