Perhekerhon terveiset

Perhekerhon terveiset

Saara Heinonen 4. maaliskuuta 2009

Pieni ja iloinen porukka äitejä lapsineen kokoontui tällä viikolla kolmatta kertaa Majakalla perhekerhon merkeissä.  Alun laululeikkihetki riemastutti niin mukana olleita lapsia kuin aikuisia.  Lapset viihtyvät hoidossa joka kerta paremmin ja mahdollisesti jo ensi kerralla kaikki äidit voivat istua koko oman osuutensa loppuun aivan rauhassa.

Tämän kevään opetuksien teemana on vapaus.  Uskon että me kaikki haluamme vapaiksi asioista jotka meitä sitovat, lannistavat ja pitävät paikoillaan. Meitä vaivaavien asioiden lista on pitkä: ihmispelko, huolet, tyytymättömyys, pelot, negatiivisuus, huono itsetunto, syyllisyys, kateus, synnit, riippuvuudet, häpeä, lakihenkisyys yms.

Itselleni avain vapauteen on ollut sen ymmärtäminen, kuka olen Kristuksessa. Olen arvokas ja rakastettu Jumalan lapsi. Jumala tahtoo minun olevan vapaa. Tämä vapaus minussa kasvaa, kun opin tuntemaan Jumalaa ja Hänen hyvää tahtoansa ja elämään sen mukaan. Jeesus sanoi: ”Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin kaikki muukin teille annetaan" (Matt.6:33).

Jumala kertoo Raamatussa, mikä olisi elämäni parhaaksi ja jättää sitten valinnan minulle. Voin valita vapauden. Nämä arkipäivän pienet ja isot valinnat ovat olleet välillä todella vaikeita, mutta hintansa arvoisia, sillä mikään ei ole pahempaa kuin pysyä kahleissa.

Onneksi Jeesus ei ole jättänyt minua yksin. Hän on luvannut: ”Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat" (Joh.7:38). Nämä Pyhän Hengen virrat luovat minussa uutta ja antavat voimia toimia oikein. Jumala tekee sen, mihin itse en pysty.

Koen, että Jumalan sana antaa elämälleni turvalliset ohjeet ja rajat.  Jumalan kanssa olen turvassa, siunattu, onnellinen ja omistan rauhan. Olen siis todella vapaa. 

Tervetuloa jatkamaan tätä vapaus-teeman käsittelyä Majakan perhekerhoon.  Kokoonnumme tiistaisin klo 9.30 – 12.00.

Saara Heinonen

Majakan lapsityöntekijä