(Pyhä) tyytymättämyys

(Pyhä) tyytymättämyys

Elina 8. maaliskuuta 2013

Paluu lähetysvuoden jälkeen Suomeen oli aluksi yhtä juhlaa. Kun olin hetken poissa, osasin taas nauttia asioista, joita yleensä pidin itsestään selvinä.

Elämän taas rauhoittuessa omaan rutiiniinsa ihanassa Suomessa, huomaan kuitenkin olevani tyytymätön eri asioihin. Koen tyytymättömyyttä, vaikka minulla on hyvä työpaikka, ihana asunto, ystäviä, terveyttä, tuloja yli oman tarpeen, mahdollisuus terveydenhuoltoon ja puhtaaseen veteen ja turvallinen ympäristö. Huomaan ajattelevani usein, että pitäisi saada parempi työpaikka, suurempi asunto, enemmän rahaa, kauniimpia vaatteita yms. Joudun todella taistelemaan sitä vastaan, että en sokeudu sille, kuinka Jumala on jo siunannut minua. Koen kuinka länsimainen korkea elintaso ja materialismi saavat minut usein haluamaan ja kaipaamaan turhaan asioita, joita minulla jo on.

Välillä kun kamppailen tyytymättömyyteni kanssa, ajatukseni palaavat Afrikkaan ja siihen, että entä, jos olisinkin syntynyt tummaihoiseksi afrikkalaiseksi tytöksi köyhään perheeseen. Mitä mahdollisuuksia minulla olisi koulutukseen, itseni toteuttamiseen tai elämäni suunnan valitsemiseen? Näitä ajatellessani tunnen piston sydämessäni ja teen parannusta kiittämättömyydestäni. Tapasin matkani aikana monia afrikkalaisia, joilla ei ollut mahdollisuutta näihin itsestään selvinä pitämiini etuoikeuksiin.

Tyytymättömyys sinänsä ei ole huono asia. Entä jos yrittäisin olla tyytymätön asioihin, joihin Jeesuskin olisi tyytymätön elämässäni? Silloin voisin olla ehkä tyytymätön omaan rukouselämääni, siihen kuinka en uskalla kertoa uskostani julkisesti tai kuinka en osaa rakastaa ihmisiä. Tai siihen kuinka huomaamattani saatan ajatella olevani parempi uskovainen kuin muut, olenhan ollut lähetystyössäkin.

Jumala anna minulle pyhää tyytymättömyyttä, joka tulee sinulta ja auttaa minut lähemmäksi sinua. Ja varjele minut maailmalliselta tyytymättömyydeltä, joka perustuu omaan turhamaisuuteeni, ylpeyteeni tai kunniainhimooni.

Elina Majakan Keski-Espoossa kokoontuvasta naisten pienryhmästä