Rakastanko vain sulhasta?

Rakastanko vain sulhasta?

Antti Ronkainen 18. marraskuuta 2011

Raamattu käyttää sulhasen ja morsiamen välistä suhdetta kuvaamaan Jeesusta ja seurakuntaa:

  • Jeesus on sulhanen (Mark. 2:18-20, Joh. 3:29).
  •  Seurakunta on neitsytmorsian, joka odottaa Sulhastaan (2 Kor. 11:1-3, Ef. 5:25-27).
  • Jeesus ja morsian liitetään toisiinsa lopullisesti Karitsan hääaterialla (Ilm. 19:6-8).

Raamatun mukaan jokainen Kristukseen Jeesukseen uskova on maailmanlaajuisen seurakunnan jäsen. Maailmanlaajuisen jäsenyyden tulisi taas konkretisoitua paikallisseurakunnan jäsenyytenä.

Ajatus kristitystä, joka ei ole aktiivinen osa omaa paikallista seurakuntaansa on hyvin vieras Uudelle testamentille. Saatan kuitenkin olla innostunut Jeesuksesta, mutta kartan seurakuntaa. Voin ajatella olevani sitoutunut täydelliseen Jeesukseen, mutta vältteleväni sitoutumista epätäydelliseen seurakuntaan.

Miltähän jostain kuuluisasta sulhasesta tuntuisi seuraavanlainen tilanne: Sulhasen Suomen vierailun aikana häntä kohdeltaisiin kuin kuninkaallista: laitettaisiin parhaaseen hotelliin, järjestettäisiin loisteliaita vastaanottoja tärkeiden ihmisten kanssa ja osoitettaisiin kaikin mahdollisin tavoin muutenkin arvostusta.  Kaiken kiireen keskellä hänen morsiamensa kuitenkin eristettäisiin hänestä ja jätettäisiin selviytymään yksin ilman ruokaa, majapaikkaa ja huomiota.

Rakastanko minä vain Kristusta, mutta en Hänen morsiantaan? Miltä tämä mahtaa Jeesuksesta tuntua? Miten rakkauteni Kristukseen tulisi näkyy suhteessani paikallisseurakuntaani - suhteessani ajankäyttööni, rahankäyttööni, asenteisiini ja sitoutumiseeni?

Antti Ronkainen