Rukous Nizzan tilanteen puolesta

Rukous Nizzan tilanteen puolesta

Rukous Nizzan tilanteen puolesta 15. heinäkuuta 2016

Kristus, Vapahtamamme, sinä tulit ihmisten rinnalle ja sait syyttömänä osaksesi kärsimyksen ja kuoleman. Maailma on täynnä vääryyttä ja väkivaltaa, sortoa ja julmuutta. Pyydämme, että sinä olisit Pyhän Henkesi kautta kaikkien niiden kanssa, joihin Nizzan julma teko on vaikuttanut. Tuomme erityisesti eteesi kaikki omaisensa ja ystävänsä menettäneet. Anna poliittisille päättäjille viisautta ja taidollisuutta tässä vaikeassa tilanteessa. Auta meitä taistelemaan kaikkea väkivaltaa vastaan.Sinä tunnet ihmisten pelon ja ahdistuksen. Sinä tunnet kaikki kivut. Auta meitäkin asettumaan heikkojen rinnalle. Muuta asenteitamme välinpitämättömyydestä välittämiseen. Osoita tie arjen rakkaudentekoihin.

Katso maailman puoleen, joka kaipaa rauhaa. Sinä näet, miten Nizzan isku syöksee hmisiä hädän ja turvattomuuden valtaan. Sinä kuulet kärsivien ihmisten ja koko luomakunnan huokaukset. Armahda maailmaasi, armahda meitä!

Kiitos, että Pojassasi, Rauhanruhtinaassa, olet kirkkaimmin ilmaissut rauhantahtosi maailmaamme kohtaan. Kiitos, että Kristuksessa näkyvä rakkauden ja anteeksiantamuksen valta on väkevämpi kuin mikään muu ja kukistaa kerran kaikkia pahan ja kuoleman voimat.

Aamen!

Rukous on muokattu vuoden 2009 Ekumeenisen vastuuvikon esirukouksista (linkki). Sitä on käytetty aiemmin Majakan sivuilla.