Ruokapalvelulla on ollut hieno vuosi

Ruokapalvelulla on ollut hieno vuosi

Teemu 28. toukokuuta 2010

Kesän alettua näyttää parhaita puoliaan on etuoikeus katsoa taakse Ruokapalvelun työkauteen 2009-2010.  Vuosi  on ollut muutoksia täynnä ja siunattua aikaa.  Suuri kiitos kuuluu jokaiselle tiimiläiselle -  Marjatalle, Eeva-Liisalle, Mikolle, Harrille ja Johannekselle.  He ovat tehneet tämän työmuodon mahdolliseksi.

Syksy 2009 oli muuttoa ja muutosta.  Kun tieto Majakan siirtymisestä Hotelli Matinlahteen tuotiin Ruokapalvelun tilaisuuksiin, useasta suusta kuului huoli: ”Emme jaksa kävellä rantaan asti, meillä on rollaattori ja ei edes bussilippua”.  Suurin osa Ruokapalvelussa kävijöistä asuu vanhan Matinkylän keskuksen välittömässä läheisyydessä, ja työmuodon muuttaminen Rantamäkeen olisi merkinnyt sen kuihtumista.  Meidän piti todella rukoilla Ruokapalvelun tulevaisuuden puolesta.  Ja kiitos Herralle, Hän vastasi! 

Harri koki selvästi rukoushetkessä, että meidän tulisi kysyä mahdollisuutta käyttää Ankkurin  tiloja Ruokapalveluun.  Majakka on ollut Ankkurin yhteistyökumppani alusta lähtien, ja siellä pidetään myös Espoon pastorien säännöllinen rukoustapaaminen.  Ehdotuksessa oli täydellinen logiikka, ja Ankkurin johto hyväksyi sen välittömästi.  Homma oli ratkaistu.  Ensimmäinen Ruokapalvelun tilaisuus vietettiin Matinkylän vanhassa kartanossa 24.10.2009.

Ruokapalvelun luonne on muuttunut positiivisesti Ankkuriin tulon myötä.  Olemme paljon läheisempiä ihmisten kanssa.  Entiseen verrattuna ovet voidaan nyt jättää auki, ja innokkaimmat tulijat tulevat sisään jo vähän klo 10 jälkeen.  He haluavat tulla olemaan ja juttelemaan.  He haluavat jakaa elämäänsä meidän kanssa, eivätkä vain saa kahvia ja ruokaa. Ruokapalvelusta on tullut heille oma ihmisten ja Jumalan kohtaamispaikka. Se on hienoa!

Alussa meillä oli huoli siitä, löytävätkö ihmiset Ankkurin.  Ensimmäisillä kerroilla ihmisiä oli mukana hädin tuskin 10.  Eräällä kerralla Pyhä Henki vaikutti seuraavan rukouksen: ”Herra, meillä on mukavaa kokoontua täällä kartanossa näin pienellä porukalla, mutta annamme sinulle mahdollisuuden tuoda lisää ihmisiä, jos tahdot.”  Se voi tarkoittaa sitä, että olohuone käy hiukan ahtaaksi, mutta se ei haittaa”.  Sinä päivänä mukaan tuli kuusi täysin uutta ihmistä.   Tämän jälkeen kävijämäärä on ollut noin 20, ja me uskomme vielä suurempaan lisäykseen.  Positiivista oli myös se, että viime kerralla mukana kävi ensimmäistä kertaa kaksi ulkomaalaista nuorta äitiä lapsineen – he olivat kulkeneet sattumalta Ankkurin ohi ja kävelivät sisään.

Ruokapalvelussa on parasta se, että näkee konkreettisesti kuinka Jumala vaikuttaa ihmisissä.  Paras esimerkki on takavuosina meillä käynyt mies, joka oli ensimmäisillä kerroilla umpihumalassa.  Hän kuitenkin kävi säännöllisesti ja koko ajan Herra pehmensi häntä.  Sitten sain kuulla, että hän oli tehnyt uskonratkaisun ja on nyt säännöllinen kävijä eräässä seurakunnassa.  Ruokapalvelu on oiva paikka ihmisten kohtaamiseen.  On ollut hieno huomata, miten rukous on vapauttanut ja parantanut ihmisiä.

Tulevaisuus on valoisa, ja odotamme innolla seuraavaa työkautta.  Jos sinulla on sydän vähäosaisille ja haluat nähdä Jumalan toimintaa käytännössä, niin olet tervetullut mukaan.

Teemu, Majakan ruokapalvelun vastuuhenkilö