Sana vuodelle 2012 - kutsuhuuto rukoukseen

Sana vuodelle 2012 - kutsuhuuto rukoukseen

Antero Laukkanen 18. tammikuuta 2012

Viime vuoden marraskuussa Herra puhui sydämelleni erikoisen sanan: vuosi 2012 on valintojen vuosi. Jäin sitä miettimään ja rukoilemaan, kun en heti päässyt sisällöstä tarkemmin perille. Nyt viesti on tarkentunut.

Vuosi 2012 tukee olemaan poikkeuksellinen valintojen vuosi, niin kristityille kuin maailmalle. Ei ole kysymys sellaisesta valinnoista, jossa valitsen takin väriä, vaan koko elämään vaikuttavista valinnoista, joilla on erityisen suuri ja kauaskantoinen merkitys.

Jumalan profeetallinen aika käy vääjäämättömästi kohti loppunäytöstä. Samaan aikaan Herra haluaa puhua seurakunnalleen selkeitä sanoja: on tullut aika valita, missä joukoissa aioitte seistä, mikä on se päälinja johon kuulutte ja jota seuraatte? Onko se edelleen maallistuva ja maailman ehdoilla toteutuva Kristuksen seuraaminen, vai Raamatun sanan kalliolla seisominen ja Kristuksen kaltaisuudessa kasvaminen. Tämä valinta on merkittävä ja sillä on kohtalokkaita seurauksia. Joko valomme kirkastuu tai sopeutuu mitenkään erottumattomaksi osaksi lopunajan vihollisen viimeistä näytöstä. Ne, jotka valitsevat tämän maailman ehdot, tulevat hiipumaan hengellisessä erottelukyvyssään sellaiselle tasolle, etteivät enää erota vihollisen juonia ja houkutuksia niiden tullessa, vaan antautuvat täysin luopumuksen hengen ohjattavaksi. He eivät enää kuule kun Henki puhuu seurakunnalle, heidän omat mieltymyksensä ovat heidän johdatuksensa. He muuttuvat juurettomiksi, kaikkien tuulien vietävissä oleviksi hattaroiksi.

Ne jotka kaikesta sydämestään antautuvat Kristukselle ja tarttuvat Kristukseen, saavat uuden voiman, jossa heidän erottelukykynsä kasvaa ja heidän voitelunsa Pyhässä Hengessä kasvaa sellaisiin mittoihin, että he tulevat näkemään suuria ihmeitä ja merkkejä rukouksiensa kautta. He tulevat olemaan suuri valo, mutta samalla vainottuja, mutta se ei heitä häiritse, sillä heidän sydämensä ei ole jakautunut. He tietävät, että aika on vähissä ja nyt on tehtävä työtä, jotta niin moni kuin mahdollista pelastuisi. He tulevat kokemaan uuden janon ja nälän Kristuksen tuntemisessa, joka tullaan myös tyydyttämään tavalla, joka on monin verroin enemmän kuin heidän odotuksensa.

Myös seurakunnalla ja sen johtajien valinnoilla on suurtakin suurempi merkitys. Seurakunnan on palattava Kristuksen luo ehyellä sydämellä, korotettava Kristus kaiken toiminnan sisällöksi ja viestiksi. Sen on oltava sitoutunut sanaan ja yhteyteen. Sen on oltava yhtenäinen rakkaudessa ja kunnioituksessa. Suomen seurakunnalla on ainutlaatuinen esirukouksen tehtävä Euroopan kansojen keskuudessa: rukoilla Euroopan pimeyttä vastaan, Euroopan herätyksen puolesta.

Myös Suomi kansana ja Eurooppa on suurien valintojen edessä. Jos Suomi valitsee palata Kristuksen luo ja tunnustaa, että luopuminen Raamatun ohjeiden erityisasemasta kansamme opetuksen ja sivistyksen perustana, on ollut virhe, ja luopuu rahan ehdoilla tehtävästä päätöksen teosta ja palaa takaisin niihin perusarvoihin, jotka ovat olleet kansamme menestyksen salaisuus, se selviää kansoja kohtaavasta talouden romahduksen tuomasta ahdistuksesta. Vaikka koemme talousromahduksen seuraukset, niin emme koe sitä masennuksen ja pimeyden ilmapiiriä, joka romahdusta seuraa. Jos Suomi ei käänny se joutuu kokemaan Euroopan osaksi tulevat tuomiot.

Euroopan syntien mitta on täyttymässä ja sen tuomion aika lähestyy, jossa se niittää kaikkien hirveiden tekojensa sadon. Jos Euroopan kansojen seurakunnat kääntyvät rukouksessa Jumalan puoleen ja kansat kääntyvät sen seurauksena Jumalan luo ja tunnustavat Kristuksen opetukset ainoaksi oikeaksi kansojen oikeudenmukaisuuden perustaksi, niin se saa vielä yhden suuren herätyksen ajan, jossa miljoonat löytävät pelastuksen Kristuksessa, ennen kuin sen tuomiot tulevat. Euroopan ainoa toivo on seurakunnan rukous ja massiivinen herätys.

Profeetat Raamatussa ovat ”tutkineet mihin tai millaiseen aikaan heissä oleva Kristuksen henki viittasi”.
Sen mitä kirjoitan olen kokenut hengessäni, ja kaiken tämän alistan kaikelle arvostelulle ja pohdinnalle. Rukoukseni on, että tämä synnyttäisi meissä kaikissa antautumista Jumalalle ja Jeesuksen seuraamista kokosydämisesti.

Herramme tulee pian.

Antero Laukkanen

Kommentit

Lisää omasi
 1. avatar

  Majakka 31. tammikuuta

  Tähän blogikirjoitukseen liittyvä puhe on katsottavissa ja kuunneltavissa videotallenteena Majakan mediakirjastosta ("Valintojen vuosi 2012").

 2. avatar

  Harri Päiväniemi 14. helmikuuta

  Siirrytäänpäs nyt uuteen liittoon sieltä vanhasta, vaikka siellä niin kiva usein onkin olla ;)

  ""Euroopan syntien mitta on täyttymässä ja sen tuomion aika lähestyy, jossa se niittää kaikkien hirveiden tekojensa sadon""

  --> Synti ei ole ongelma Isälle sen jälkeen, mitä Jeesus teki. Uudessa liitossa ei ole olemassa mitään syntien mittaa, joka täyttyy. Ei enää. Nyt on olemassa vain kylvämisen ja niittämisen laki, joka toki koskettaa kaikkia kansakuntia, mutta nämä jutut syntien mittojen täyttymisestä ja sitä seuraavasta Jumalan tuomiosta voisi nyt lopettaa. Jeesus tuli kiroukseksi kaikkien kansojen edestä ja Isälle synti ei ole ongelma, josta Hän mitat täytyttyä rankaisee. Riippumatta kansojen synneistä Isä vain odottaa, että kristityt voisivat elää todeksi uskonsa ja maailma saisi sen näkemällä muuttua.

  ""Jos Euroopan kansojen seurakunnat kääntyvät rukouksessa Jumalan puoleen ja kansat kääntyvät sen seurauksena Jumalan luo ja tunnustavat Kristuksen opetukset ainoaksi oikeaksi kansojen oikeudenmukaisuuden perustaksi, niin se saa vielä yhden suuren herätyksen ajan""

  --> Rukous ei aiheuta herätystä. Jumala ei pidätä herätystä, Hän haluaa sitä enemmän, kuin me. Häneltä ei tarvitse kinuta herätystä. Rukous ei pelasta yhtään ihmistä - ihmiset pelastuvat kuulemalla Sanan ja toimimalla sen mukaan. Jumala ei voi pelastaa yhtään ihmistä tai kansakuntaa ilman kristittyjä, ilman ruumistaan. Rukous ei käännä kansakuntaa, vaan se, että kristityt alkavat tehdä Jumalan Sanan ja tahdon mukaan ja lopettavat jatkuvan tuomitsemisen ja pelottelun. Muutenhan lähetystyökin voitaisiin lopettaa ja vain rukoilla, että Isä pelastaa.

  Kuinka kummallinen onkaan ajatus, ettäkö herätys tulisi sitten, kun jumalaton maailma ensin on kääntynyt Jumalan puoleen! Miten he voivat kääntyä, jos kristityt vain karkeloivat omissa temppeleissään ja tuomtisevat maailmaa sen synneistä, se ei ole kristittyjen tehtävä hyvänen aika sentään.

  Jumala haluaa aina herätyksen kaikkialle, mutta se ei synny Hänen kätensä vääntämisestä rukouksessa, vaan siitä, että kristityt alkavat toimia oikein rakkaudessa ja maailma saa nähdä sekä rakkauden, että voiman.

 3. avatar

  Antero Laukkanen 16. helmikuuta

  Hyvä Harri
  Kiitos näkemyksistäsi. En vastusta että herätys ja kansamme tai koko Euroopan herätys tulee niin kuin esität, kunhan vaan tulee. Kaikkia tunnettuja herätyksiä tarkastellessa on siellä havaittavissa rukousta ja Jumalan puoleen kääntymistä. Joten, eiköhän rukous ja herätys jollakin tavalla kulje käsikädessä. Tehdään niin, että minä poika kolkuttelen taivaan portteja, ja sinä saarnaat sanaa ja pidät huolen tuosta voima puolesta ja rakkaudesta, niin eiköhän herätys jo saavu.

 4. avatar

  Harri 16. helmikuuta

  Done deal ;)

  En minäkään vastusta sinun ajatustasi, mutta olen vain välillä niin totalitäärisen kyllästynyt tuomio-ja syntijuttuihin ja herätyksen odottamiseen. Sitä kun voi odottaa koko elämänsä ja jos kukaan ei ala tehdä mitään, se ei vaan tule. Herätys, kuten kaikki muukin hyvä, on Jumalan tahto aina mutta kuten tiedämme, Jumalan tahto ei maailmassa aina tuppaa tapahtumaan, jos emme toimi oikein.

  Voimme varmasti kaikki parantaa kaikilla saroilla, jotta Herran hyvä tahto vain pääsisi tapahtumaan kauttamme.

 5. avatar

  Arto Alanenpää 20. huhtikuuta

  "Herramme tulee pian." Siihen todellisuuteen, kun herää joka aamu, niin se laittaa rukoilemaan, ei se ole lakia tai pakkoa vaan se on ainut turva, Jumalan rakkaus synnyttää sen suhteen, kun siihen tahtoo astua, hänen läsnäolo tulevina vaikeina aikoina on ainoa turva ja toivo.