Seuraa minua

Seuraa minua

sähkö-Mikko 25. maaliskuuta 2010

Jeesuksen kutsuessa opetuslapsiaan, Hän tapasi Filippuksen ja sanoi hänelle: "Seuraa minua!" (Joh 1:43). Olen lukenut tuon kohdan aina ymmärtäen sen tarkoittavan, että seurataan jotakuta mihin hän menee. Ja sitähän se tarkoittaakin. Uskon Jeesuksen tarkoittaneen myös: "Seuraa minua, miten minä elän: seuraa, miten minä käyttäydyn ja kohtaan ihmisiä." Mehän emme koskaan saavuta täysin Jeesuksen kaltaisuutta mutta sitä kohti voimme kurotella.

Muistan jonkun sanoneen, että viides ja tärkein evankeliumi olemme me itse. Ympärillä olevat ihmiset töissä, koulussa ja harrastuksissa seuraavat uskovan ihmisen liikkeitä ja reagointia tilanteisiin tiiviimmin kuin uskommekaan!

Arkipäiväistettynä Jeesuksen sanoista minulle tuli mieleen seuraavaa: Itse olen duunari, sähkömies ja rakennuksilla töissä. Huomasin jo känsäistä uraa aloitellessani, että koulussa opitaan nippelitieto, mutta se, miten töitä tehään, opitaan siellä, missä niitä tehään! Jos siihen aikaan, kun minä olin vielä nuori ja tuuheatukkainen, olisi joku vanha stara lyhytlippaisessa Hankkija-lakissaan viittonut kuivankoppuroilla käsillään minua luokseen ja sanonut, "läheppäs poika völijyyn, minä teen sinusta sähkö-Mikon", en olisi epäröinyt hetkeäkään! Tuon tason herrasmiehillä, joilla alimmat työperäiset pölyt korvan takana on 60-luvulta, heillä on tieto ja taito. Seuraamalla heitä oppii taatusti parhaiten. He ovat miehiä, jotka kertovat miten kolme ranteen paksuista kaapelia kytketään tulitikkurasian kokoiseen purkkiin!

On eri asia tietää mitä pitäis tehä ja millainen on lopputulos kuin se, miten se käytännössä tehään ja mitä se vaatii. "Seuraa minua", sanoo Jeesus. Me voimme kaikki seurata raamatun lehdiltä ja oppia millainen Jeesus oli, miten Hän eli ja vaikutti ajassa, jolloin sen aikaiset lööpit huusivat joka kulman kioskilla "Jeesus parantaa sapattina -katso kuvat!"

sähkö-Mikko,
Vihdin pienryhmäläinen