Hyvän siemenen istuttaminen tuo kasvua

Hyvän siemenen istuttaminen tuo kasvua

Antti Ronkainen 25. elokuuta 2011

”… mitä ihminen kylvää, sitä hän myös niittää” (Gal. 6:7)

En ajattele oppivani puhumaan uutta kieltä ilman opiskelua, harjoittelua ja kielen vaikutuspiirissä olemista. En odota kukkapenkin kukoistavan ilman siementen tai mukuloiden maahan laittamista. Odotanko kuitenkin hengellistä kasvua omassa elämässäni ilman hengellisen siemenen kylvämistä?

Jumalan sana on siemen, jossa on suuri voima:

  • Jumalan sana on ”elävä ja voimallinen” (Hepr. 4:12).
  • Uskomme syntyy Kristuksen sanan kuulemisen kautta (Room. 10:17).  
  • Jumalan sana ei tyhjänä palaa ja se täyttää tehtävän, jonka Jumala sille antaa (Jes. 55:11).
  • Jumalan sanaa rakastava ja tutkiva henkilö saa kasvaa ja menestyä (Ps. 1:1-3).  
  • Hyvään maahan kylvetty Jumalan sanan siemen tuottaa suuren sadon (Mark. 4:17, Luuk. 8:8).

Raamatun sanan kylvön puuttuessa voin päätyä seuraavanlaisiin johtopäätöksiin:

  1. Alan näyttelemään kasvua ja satoa. Yritän toistella hengellisiä fraaseja ja pyrin näyttämään uskovalta. Yritän päästä omin voimin johonkin päähäni iskostuneeseen kristityn ihannekuvaan. Tässä prosessissa väsyn ja turhaudun ja lopuksi totean: ”Ei tällaista pelleilyä jaksa kukaan!”
  2. Voin todeta, että minun elämässäni ei pidemmän päälle kasva mikään. Olen joskus saanut hyvän alun, mutta sitten kaikki lopahtaa. Tämä homma voi toimia muiden kohdalla, mutta minä en saa tästä mitään irti. Lannistun, annan periksi ja siirryn hiljaa takavasemmalle.  
  3. Alan nähdä vaivaa Jumalan sanan kylvön ja hyvän kasvun eteen.

Naisten tai miesten pienryhmä tarjoaa tänä syksynä erinomaisen maaperän muokkaamisen, kylvämisen ja kasvun paikan Efesolaiskirjeen kurssin kautta. Kotitehtävät laittavat minut lukemaan Raamattua ja miettimään sen sanomaa. Ryhmäkeskustelut ja ryhmän tuki avaavat uusia näkökulmia ja rohkaisevat jatkamaan vaikeiden hetkien yli. Käytännöllinen opetus kannustaa laittamaan opittua käytäntöön. Asiantuntijoiden kirjoittama kommentaari syventää ja kertaa opittua.

Tervetuloa mukaan! Ilmoittautumisesta ja muista käytännön asioista saat lisätietoja täältä. Nyt on aika kylvää hyvä siemen ja nähdä upeaa kasvua!