Suojassa

Suojassa

Pia 6. heinäkuuta 2018

Kun minua pelottaa, missä olisinkaan ilman sinua, Isä. Sinulla on suojainen syli, jossa saan olla lapsi ja turvassa pelkojeni kanssa. Saan nojata olkapäätäsi vasten ja itkeä sen kyyneleen, joka pukee sanoiksi, mitä sisimmässäni tunnen.

En ole ollut aina suojassa. Tiedän miltä yksinäisyys ja orpous tuntuu sydämessä. Sille altistuneena tunnen sen suunnattoman arvon, että minulla on sinut, Isä. Et katsele syyttävin katsein alta kulmien, kun itken. Lempeys katseessasi hoitaa ja karkottaa orpouden tunteen sisältäni.

Kuulun sinulle ja sinä kasvatat minua. Välillä on aikoja, kun en itse näe mitään siitä kasvupotentiaalista, jota sinä katselet. Näen vain uhkakuvat ja kuulen ne varoittavat äänet, jotka kaikuvat ilottomina ympärilläni.

Mutta sinä olet toisenlainen, Isä. Sinun äänessäsi on naurua. Kun kuuntelen sinun ääntäsi, hälvenee se totinen alakuloisuus ja kuulen taas elämän soittaman sinfonian sävelet. Myös niitä kepeitä, kirkkaita huilun liu-utuksia ja pajupillin liverryksen. 

Sinä ohjaat minun sydäntäni luottamaan. Kun en voi luottaa olosuhteisiin, en odottaa hyviä uutisia tai edes kaivata synkkyydessäni mitään apua pelon syövereihin, katsot minuun ja muistutat siitä, että voin aina luottaa sinun hyvyyteesi. Siihen vahvaan huolenpitoon, joka kumpuaa rakastavasta sydämestäsi. 

Sinä se olit, joka adoptoit minut, kun luulin että minua ei kukaan halua. Sinä maksoit hintaa, kallista ja raskasta, siitä, ettei välillämme olisi esteitä. Että voisit pitää minusta, kaikkineni, aidosti huolta. 

Millaista on olla rakastettu, kaivattu tytär. Sydämeni tuntee sen, vaikka pelonkin keskellä. Koska olet lähellä minua, ja tiedän sydämessäni, että olet aina minulle uskollinen, rakastava Isä. 

Ps. 91:1-4 Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan". Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. 

Pia

 
Kuva: FreeImages.com/ Krzysztof Chmielewski