Taivaallinen kopiokone?

Taivaallinen kopiokone?

Manu 16. huhtikuuta 2013

Insinöörinä minua kiinnostavat kaikenlaiset tekniset vimpaimet. Joskus tulee ajateltua, että minkähänlaisia vehkeitä taivaasta löytyy. Vai tarvitaanko siellä mitään laitteita, kun kaikki luodaan vain sanalla? Tulkoon tehosekoitin! Vai riittääkö: Tulkoon vaniljasuklaapirtelö! Jokatapauksessa tulin siihen lopputulokseen, että kaikki keksinnöt on jo keksitty taivaassa. Sieltä niitä tippuu sitten hiljakseen erilaisten keksijöiden mieleen sitä mukaa, kun Jumala hyväksi ja tarpeelliseksi näkee.

Yhtä vehjettä taivaasta ei kuitenkaan löydy. Se on kopiokone. Jumalalla ei yksinkertaisesti ole tarvetta sille. Miksikö? Siksi, että Jumala luo aina uutta! Hänen ei tarvitse kopioida vanhoja juttuja, koska Hänellä riittää uusia asioita. Olisi paljon helpompi kopioida miljardit lumihiutaleet, mutta Jumala tekee niistäkin jokaisesta erilaisen. Siksi meistäkään ei löydy kahta samanlaista, koska jokainen meistä on luotu erilaiseksi, omaksi itseksemme. Ja koska meidät on luotu erilaisiksi, meidän ei tarvitse matkia ketään muita.

Kuulin erään ihmisen sanovan, että hänestä ei olisi uskovaiseksi, koska hän ei istu siihen muottiin. Valitettavan monilla on sellainen käsitys, että uskoontulo rajoittaa meitä jollain tavoin. Senhän pitäisi olla juuri päinvastoin! Antaessamme itsemme Jumalalle Hän vapauttaa meidät synnin kahleista! Se on ihan joku muu kuin Jumala, joka haluaa laittaa meidät kahleisiin ja rajoittaa meidät erilaisiin muotteihin. Vihollinen yrittää kopioida mitä Jumala on tehnyt, mutta kopio ei ole koskaan alkuperäisen vertainen.

Unohda siis kopiot, ja keskity alkuperäiseen! Parhaimmillasi olet omana itseäsi, alkuperäisessä olotilassasi yhteydessä Jumalaan. Jotkut yrittävät toteuttaa itseään ilman Jumalaa, mutta lopputuloksena on usein loppuunpalaminen tai ainakin astetta suurempi stressi, eikä se tuloskaan ole aina ihan sitä parasta A-luokkaa. Vain yhteydessä Jumalaan löydämme todellisen itsemme, omat rajamme ja mahdollisuutemme. Ja Jumala haluaa antaa meille aina hyvää, Hän haluaa käyttää meitä ja lahjojamme. Tämä on parasta, mitä meille voi tapahtua.

Manu, avioliittopienryhmäläinen

Kommentit

Lisää omasi
 1. avatar

  Sentinel64 17. huhtikuuta

  En minäkään – 35v uskossa olleena – istu siihen muottiin, jonka muut uskovat ovat minulle rakentaneet.
  Ymmärrän hyvin, ettei ihminen halua istua muottiin, jossa vaaditaan askeesissa elämistä, elämän nauttimisesta luopumista, täyttä absolutismia, tupakan ja ravintoloiden karttamista sekä sitä, että sunnuntaisin on käytävä seurakunnassa ”virsiä laulamassa”.
  (Uskon, että sanoja on tätä tarkoittanut muottiin istumisella).
  Usein annetaan myös ymmärtää, että mitä kauemmin olet ollut uskossa, sitä vähemmän sinulla on ongelmia.
  Me uskovat itse olemme syynä tähän ahdasmieliseen kuvaan, jonka olemme maailman ihmisille uskossa olemisesta antaneet.

  Annetaan ihmisen olla juuri sellainen kuin hän on, eikä karkoiteta häntä pois säädöksillä ja määräyksillä ja jätetään Jumalan tehtäväksi poistaa ne ongelmakohdat, jotka eivät kuulu uskovan elämään.