”Taivaan kotiin matkalla”

”Taivaan kotiin matkalla”

Antti Ronkainen 12. kesäkuuta 2012

Viime viikon ”Unelma Espoosta” oli seurakuntien yhteinen palvelutempaustapahtuma, jonka mottona oli ”Haluamme tehdä hyvää, koska Jumala on hyvä”. Tapahtuman järjestivät Olarin ja Tapiolan luterilaisten seurakunnat, Espoon helluntaiseurakunta ja Majakka-seurakunta.

Torstaina olimme vierailemassa vanhainkodissa. Ensin ulkoilutimme vanhuksia ja lopuksi järjestimme heille yhteisen musiikki-, tanssi- ja yhteislauluhetken. Sain etuoikeuden käydä kävelemässä suloisen naisen kanssa. Kesken patikointimme hän totesi: ”Taivaan kotiin matkalla.” Nuo sanat jäivät soimaan päähäni.

Kristittyinä tulemme eri seurakunnista ja ajattelemme useista asioista eri tavalla. Uskoontulossa kaikki Jeesuksen seuraajat ovat kuitenkin vastaanottaneet saman Pyhän Hengen, meistä on tullut saman Taivaallisen Isän lapsia ja olemme lähteneet matkalle kohti samaa taivaallista kotia, minne Jeesus on jo mennyt valmistamaan meille sijaa (Joh. 14:2). Juuri meidän puolesta Jeesus myös rukoili: ”…että he kaikki olisivat yhtä.” (Joh. 17:20).

Isänä minusta tuntuisi pahalta, jos aina lähtiessämme kotiin eri paikoista lapseni tappelisivat. Syyt voisivat olla mitä erilaisimpia, mutta riitoja olisi joka reissulla. Mietin, miltä Taivaallisesta Isästämme välillä tuntuu, kun hän katselee meidän eri seurakunnista tulevien kristittyjen yhteistä vaellusta kohti taivaallista kotiamme. Uskon, että ainakin viime viikolla Jumalan huulilla oli nähtävissä hymy, kun hän katseli ”Unelma Espoosta” – tapahtumaan osallistujia. Uskon Hänen iloinneen siitä, että Hänen lapsensa olivat sovussa taivaan kotiin matkalla.